Tragèdia a Girona

La filla de la dona assassinada a Banyoles admet el crim en una nota

La noia, de 17 anys, ha sigut arrestada a Platja d'Aro després de proporcionar dues ubicacions en les quals pretenia suïcidar-se

Els Mossos l'han arrestat en una segona residència propietat de la família, ubicada en el centre del municipi de la Costa Brava

video 3442539 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La nota manuscrita que la jove de Banyoles va deixar a casa seva després de degollar la seva mare, Carmen, no incloïa una confessió explícita, segons fonts policials consultades per aquest diari, tot i que implícitament sí que donava a entendre la seva vinculació amb el crim. El missatge era de comiat i informava que marxava de casa perquè planejava suïcidar-se. Indicava a més que ho faria en algun punt proper al municipi. No obstant, cap d’aquestes ubicacions, que s’han convertit en punts d’interès policial mentre ha durat la seva recerca, han resultat ser pistes veritables.

Després d’apunyalar la seva mare, suposadament, la noia va fugir. El seu germà va trobar el cadàver i va donar avís als Mossos d’Esquadra, que van activar en aquell instant un dispositiu per trobar la jove. Aquest va incloure activar les policies locals de les poblacions de la demarcació de Girona, a qui es va facilitar una descripció de la jove i una fotografia.

La menor ha sigut finalment detinguda dijous a la tarda a Platja d’Aro. La família té una segona residència familiar en aquest municipi de la Costa Brava i aquest ha sigut el lloc que ha escollit per amagar-se. Ha passat el matí passejant per la zona i cap al migdia ha tornat a aquest domicili, ubicat en el centre de Platja d’Aro. Allà l’estaven esperant els investigadors dels Mossos, que l’han detingut.

Carmen, la dona assassinada, tenia 53 anys i va regentar durant anys amb el seu exmarit l’Alberg Esportiu Esprint, situat a Banyoles, al qual acudien de forma assídua esportistes de tot Espanya que practicaven rem al llac de la localitat. La filla era adoptada i havia nascut a Rússia.

Els veïns del pis de Banyoles on vivia la família han informat la policia que, freqüentment, sentien discussions a la vivenda, on la víctima, la Carmen, vivia amb la seva filla, i han assegurat que ahir al matí havien sentit crits.

Notícies relacionades

Els investigadors, al reconstruir la jornada d’ahir, han pogut determinar que la menor va acudir al seu institut i intenten esbrinar ara si el crim es va produir a primera hora o a la tarda, una vegada va tornar del centre escolar.

Va ser l’altre fill de la víctima qui va trobar el cadàver, que presentava múltiples punyalades, entre elles una al coll que li va causar la mort.  Als peus del llit d’una habitació del seu domicili, situat a l’avinguda Països Catalans 45-47. En l’escena del crim hi van trobar, a més de la nota manuscrita, un ganivet ensangonat.