conflicte amb la mobilitat

Escarni de taxistes als directius de la patronal de les VTC

Diverses persones han esbroncat i han tirat confeti a Eduardo Martín i Josep Maria Goñi abans d'un acte a Barcelona

taxi-montado-marquez / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Un grup de taxistes han increpat i esbroncat aquest dijous dos directius de la patronal dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) quan es dirigien a una roda de premsa al Col·legi de Periodistes a Barcelona. Els professionals també han llançat confeti al president de l’organització, Eduardo Martín, i al responsable de l’entitat a Catalunya, Josep Maria Goñi, abans president de la Federació Catalana del Taxi i ara defensor dels interessos de companyies com ara Uber i Cabify.

Notícies relacionades

Martín i Goñi es disposaven a fer una roda de premsa per reaccionar als plans de la Generalitat, que dimecres va anunciar que sospesa impedir que els clients de les VTC puguin contractar un servei immediatament, sinó que l’hagin de reservar amb hores d’antelació. Com a rebuda, membres del sindicat majoritari Élite Taxi els han mostrat pancartes amb lemes com ara 'Barcelona no es toca' i 'En el futur no hi caben voltors’ i també un ‘xec regal’ per un viatge amb taxi perquè se’n vagin de la ciutat.

Dilluns passat, representants del sector del taxi van avisar el Govern que estan disposats a bloquejar els accessos a Barcelona durant el Mobile World Congress si la Generalitat no accedeix a incloure en un futur decret que les VTC només puguin treballar sota reserva amb una antelació mínima de 12 hores.