COMUNICAT

El bisbat de Terrassa investiga un dels seus capellans per possible abús sexual

La diòcesi analitza una acusació per un cas comès per un dels seus sacerdots entre el 1974 i el 1977 a la localitat francesa de Beauvais

zentauroepp2868318 terrassa 17 4 2005 misa rociera en la catedral foto josep ga190107123133

zentauroepp2868318 terrassa 17 4 2005 misa rociera en la catedral foto josep ga190107123133 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El bisbat de Terrassa ha iniciat una investigació per una denúncia d’abusos sexuals contra un dels seus sacerdots, quan exercia a la localitat francesa de Beauvais (França) als anys 70.

Segons ha informat el Bisbat de Terrassa en un comunicat, el sacerdot, Esteve S. P., que pertany a la diòcesi egarenca des del 2004, ha sigut acusat a Beauvais, una localitat de 54.000 habitants, capital del departament d’Oise (al nord de França), d’un "delicte contra el sisè manament" (no cometre actes impurs).

L’acusació tracta d’un presumpte abús sexual que hauria comès entre el 1974 i el 1977 a la localitat francesa, on llavors exercia el seu ministeri pastoral.

El bisbat ha informat que en aplicació de la normativa canònica i dels protocols vigents, la Santa Seu ha disposat que sigui la diòcesi de Terrassa la que coordini una investigació, "principalment per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en el seu cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat".

Condemna del bisbat

En el seu comunicat, el bisbat de Terrassa expressa la seva "més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue", i ha demanat "perdó d’entrada" a la presumpta víctima, a qui també ha ofert "l’oració i l’afecte maternal de l’Església".

Alhora es compromet a ser "sol·lícita de la reparació del dany moral i espiritual que hagués sigut causat i compromès en tot moment amb la veritat i la justícia".

La diòcesi de Terrassa afirma la seva "total disposició a col·laborar amb l’administració de justícia en tot el que sigui necessari per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat".

Jubilat als 81 anys

Segons el portal d’informació religiosa CatalunyaReligió.cat, després d’exercir a França, Esteve S. P. va tornar a Catalunya i des del 1985 va ser rector de les parròquies de Martorelles Santa Maria de Martorelles (Barcelona), llavors adscrites a l’arquebisbat de Barcelona.

Notícies relacionades

Quan aquesta arxidiòcesi es va dividir per crear els bisbats de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat, el clergue va passar a dependre de la diòcesi egarenca.

Esteve S. P. es va jubilar l’any passat als 81 anys i va ser objecte d’una festa de comiat en què van participar les autoritats i les entitats cíviques i culturals de les dues localitats on va ser rector durant més de 30 anys.