Té altres acusacions

Un sacerdot espanyol és detingut a Veneçuela per abusar d'una nena de 12 anys

Iván Merino Pedial va acceptar la seva culpabilitat i va afirmar que "va agafar carinyo" a la menor, que va declarar que des de feia tres anys el pare abusava d'ella

22789e6c-1a81-4c73-a874-5af20e39a38f-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un cas més que involucra un membre del’Església catòlica, el sacerdot d’origen espanyol Iván Merino Pedial, pertanyent a l’orde dels Agustins Recol·lectes i vicari parroquial de la parròquia de la Santíssima Trinitat, va ser detingut i imputat per abusar sexualment d’una nena de 12 anys.

Merino, de 35 anys, va ser arrestat el dia 24 de novembre quan agents de la Policia de l’estat de Zulia van detectar un vehicle on hi havia l’home en companyia d’una menor. La nena va manifestar als agents que el rector havia abusat d’ella durant els últims tres anys i després del seu arrest, la Fiscalia de l’estat de Zulia li va imputar un delicte d’abús sexual continuat i el tribunal corresponent va ordenar el seu ingrés a presó, segons la premsa veneçolana.

Demanen perdó per aquest acte

L’Arxidiòcesi de Maracaibo  va emetre un comunicat, llegit pel bisbe auxiliar monsenyor Ángel Caraballo, en què ha anunciat que prohibeixen al rector "l’exercici del ministeri sacerdotal" en aquesta arxidiòcesi.

En el comunicat, l’arxidiòcesi demana perdó als familiars de la víctima i trasllada la seva "més ferma i contundent condemna a aquesta acció lasciva i a tota formad’abús sexual", especialment, aclareix, "si [és] comesa per un sacerdot". I afegeix: "Es prohibeix al pare Iván Merino l’exercici del ministeri sacerdotal en l’Arxidiòcesi de Maracaibo".

Igualment, ha avançat que l’orde a què pertany el rector ha iniciat el procés previst en el Codi de Dret Canònic, en les Normes dels Delictes Més Greus i en el protocol establert per la Conferència Episcopal Veneçolana per a aquests casos, "a fi que es restitueixi la justícia, es repari l’escàndol i es reformi el clergue culpable".

"Manifestem el nostre compromís de vetllar per aconseguir que situacions com aquesta no es presentin al si de la nostra Església local i fem nostres aquestes paraules: la gent ha de saber que en el sacerdoci i en la vida religiosa no hi ha lloc per a qui pot fer mal als nens i als joves", conclou el comunicat, citant Joan Pau II.

Accepta la seva culpabilitat

Notícies relacionades

En una declaració a la policia filtrada a les xarxes socials, el prelat va admetre la seva responsabilitat i es va justificar. "Ens vam agafar carinyo, i una cosa va portar l’altra i va passar, estàvem en el joc, en les carícies i una cosa va portar l’altra", va afirmar.

Hi ha indicis d’"altres violacions i altres víctimes", va declarar a periodistes Lisandro Cabello, secretari de govern de l’estat de Zulia, després de remarcar que el capellà es va aprofitar de la "proximitat amb la coral de l’església" per cometre aquests actes. "Aquest senyor tenia denúncies a Espanya, aquestes coses ja havien donat senyals [...] Va ser assenyalar en una església d’Espanya i el van enviar castigat cap aquí", va qüestionar Cabello.