«VOCACIÓ TEMPORAL»

Revocada una sentència que exigia pensió per a una filla de 31 anys

L'Audiència de Granada rebutja el pagament per l'edat de la dona

undefined45959664 barcelona 19 11 2018  pol tica   concentraci n de jueces y f190105104318

undefined45959664 barcelona 19 11 2018 pol tica concentraci n de jueces y f190105104318

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Audiència de Granada ha revocat una sentència que obligava un pare a continuar pagant una pensió alimentària a la seva filla de 31 anys arran del divorci amb la seva parella, malgrat l’edat de la jove, que havia culminat els seus estudis i que havia entrat fins i tot al mercat laboral per un temps indeterminat.

En la sentència la Sala exposa que, atenent aquests criteris, no comparteix la tesi del Jutjat de Primera Instància de Guadix que mantenia una pensió de 150 euros per a la filla del demandant, que va demanar que es modifiquessin les mesures que es van aprovar arran del divorci.

Tot i que es mostra coneixedor que la llei disposa que en el plet matrimonial pot fixar-se pensió d’aliments per als fills grans sense ingressos, davant de l’evidència que en l’actualitat la dependència respecte dels pares s’estén més enllà dels 18 anys, el tribunal adverteix que aquesta ajuda ha de comprendre el “que és indispensable per a l’aliment, habitació, vestit, assistència mèdica, educació i formació”.

“Vocació temporal”

Notícies relacionades

Argumenta així que la pensió d’aliments en aquests casos té “necessàriament vocació temporal” i una vegada que els fills finalitzen o cessen en els seus estudis i s’incorporen al món laboral o estan en condicions de fer-ho, a la pensió “li falta fonament i s’extingeix”.

Per això, estima el recurs que aquest pare va presentar contra la sentència dictada en primera instància, la revoca i declara extingida la seva obligació de pagar una pensió tant a aquesta filla com a un segon fill també major d’edat que ja havia anul·lat la resolució anterior.

Temes:

Pensions