EN PLENA CAMPANYA NADALENCA

La Guàrdia Civil retira 1.757 joguines perilloses a Barcelona que es venien en quioscos i basars xinesos

Els objectes confiscats són "de molt mala qualitat" i podien suposar un risc per als nens

foto 3440718

foto 3440718

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat 1.757 joguines perilloses, procedents de contraban i presumptament falsificades, que es comercialitzaven a l’engròs i al detall en tres establiments de Badalona, sis quioscos de premsa i tres basars xinesos a Barcelona, en plena campanya nadalenca i abans dels Reis.

Segons ha informat aquest divendres l’institut armat en un comunicat, la Patrulla Fiscal de Premià de Mar (Barcelona) ha fet 12 intervencions i ha confiscat aquestes joguines "de molt mala qualitat", que podien suposar un risc per als nens, ja que no complien la normativa de seguretat europea.

Com a conseqüència, s’investiga un home i una dona d’origen xinès per la presumpta comissió d’un delicte contra la propietat industrial, i s’han instruït diverses actes per infraccions administratives sobre seguretat a les joguines i 11 denúncies per contraban.

Més inspeccions

Notícies relacionades

En cap dels casos els titulars dels comerços han aportat documentació sobre l’entrada legal d’aquests productes a Espanya, per això també se’ls atribueix la presumpta comissió d’infraccions administratives de contraban, de la qual s’encarrega la Duana de Barcelona.

Les inspeccions de les patrulles fiscals de la Guàrdia Civil s’han intensificat els últims dies amb motiu de la campanya nadalenca, per detectar joguines comercialitzades irregularment i que puguin representar un perill en la manipulació per als nens.

Temes:

Consum Joguines