Saqueig dels contenidors perduts per un mercant a Holanda

Part de la càrrega despresa del 'MSC ZOE' ha arribat a unes illes holandeses

La població s'ha emportat joguines, televisors de pantalla plana i mobles d'Ikea

saqueo-en-la-costa-holandesa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses dotzenes de contenidors d’un vaixell de càrrega amb bandera panamenya han acabat a les illes holandeses de Terschelling i Vlieland, on la població local n’ha saquejat el contingut, que inclou joguines, televisors de pantalla plana i mobles d’Ikea, entre altres coses, segons va informar la cadena de televisió holandesa RTL Nieuws i altres mitjans locals.

La Guàrdia Costanera holandesa va explicar que els contenidors haurien caigut des del vaixell de càrrega 'MSC ZOE' al mar del Nord, a prop de l’illa alemanya de Borkum, des d’on han flotat a la deriva empesos pel vent fins a territori holandès. Es calcula que el mercant ha arribat a perdre 270 contenidors.

Els mitjans holandesos ja han mostrat diverses persones a les platges apropiant-se dels paquets que han aparegut a la seva costa, entre els quals hi havia televisors de pantalla plana, mobles d’Ikea, joguines, roba i, fins i tot, peces de cotxe, com si es tractés d’uns Reis Mags anticipats.

Notícies relacionades

A més de les illes de Terschelling i Vlieland, alguns contenidors han arribat a prop de les també illes holandeses Ameland i Schiermonnikoog.

El servei de guardacostes holandès, segons aquests mitjans, ha advertit que encara no s’han localitzat tres contenidors més que estan a la deriva i que contenen materials perillosos.