AUDIÈNCIA GENERAL

El Papa demana als "hipòcrites" que no vagin a missa

Francesc arremet contra els que van a l'Església i després critiquen i odien els altres

papa-francisco / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc ha censurat aquest dimecres aquelles persones que van cada dia a l’Església i després critiquen o odien els altres, i els va dir que "és millor" que no hi vagin, durant l’audiència general que manté cada dimecres amb els fidels.

"Quantes vegades hem vist l’escàndol d’aquestes persones que van a l’Església, que hi estan tot el dia, o hi van cada dia, i després viuen odiant els altres o parlant malament de la gent. Això és un escàndol", va dir el pontífex argentí.

"Viu com un ateu"

I va afegir: "És millor no anar a l’Església. Viu com un ateu. Si vas a l’Església, viu com a fill, com a germà, dona un veritable exemple".

El Papa va fer aquesta reflexió durant la seva catequesi, a l’al·ludir a l’'Evangeli de Mateu', quan es refereix als "hipòcrites" que resen "per ser vistos per la gent". Una situació que es replica en l’actualitat, amb persones que pronuncien oracions "atees, sense Déu, només per ser admirats", va assegurar.

"Resar des de dins"

"Els pagans creuen que parlant, parlant, parlant es resa. Jo penso en molts cristians que creuen que resar és parlar a Déu, perdoneu-me, com un papagai. No, resar es fa amb el cor, des de dins", va afirmar.

D’altra banda, el papa Francesc va considerar que Jesús "va coronar amb felicitat" les persones "no gaire considerades en aquell temps, però també en l’actual", com els beats, els pobres i els misericordiosos.

Notícies relacionades

"És la revolució de l’Evangeli. Totes les persones capaces d’estimar, treballadors de pau que fins aleshores havien quedat al marge de la història, són constructors del Regne de Déu", va indicar.

I va concloure: "On hi ha Evangeli, hi ha revolució. L’Evangeli no ens deixa quiets, ens empeny, és revolucionari".