Cinc detinguts

Desarticulada a Sabadell una xarxa que venia mòbils i altres aparells per internet i no els enviava

L'organització està acusada d'haver consumat 39 estafes

bbva

bbva

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal que operava des de Catalunya que es dedicava a cometre estafes a través d’internet a escala nacional i han detingut cinc persones acusades d’haver consumat 39 fets delictius per valor de 20.000 euros.

Segons ha comunicat el Ministeri de l’Interior, agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han detingut, en una operació conjunta, cinc persones integrants de la cúpula de l’organització criminal que residien en pisos okupes de Sabadell (Barcelona). Se’ls imputen 39 fets delictius, falsedat documental i set falsejaments d’identitat per un valor de 20.000 euros.

Així mateix, s’han investigat vuit persones més a les províncies de Barcelona, Cadis, Huelva i València "que feien funcions de mules" dins de l’organització criminal.

Electrodomèstics i aparells electrònics

El comunicat afegeix que els estafadors "oferien telèfons mòbils d’alta gamma, robots de cuina, ordinadors i aparells electrònics en pàgines d’anuncis d’internet que finalment el comprador no rebia malgrat haver-los abonat prèviament".

Per guanyar-se la confiança del potencial comprador i aconseguir la captació de clients, aquestes fonts detallen que "feien servir fraudulentament les identitats de terceres persones que abans ja havien sigut estafades".

L’equip d’investigació conjunt entre els dos cossos policials es va constituir davant de la recepció d’un total de 36 denúncies, tant en dependències de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil, interposades en diferents punts de la geografia nacional.

Anuncis fraudulents

Segons el comunicat, "la feina en comú va determinar que es tractava d’una organització criminal que operava des de Catalunya, que inseria anuncis fraudulents a internet" i que "usurpava la identitat de terceres persones" per desenvolupar l’operativa.

Notícies relacionades

El comunicat afegeix que, en altres ocasions, l’organització "actuava com a comprador", ja que "contactava amb venedors reals de productes electrònics i enviaven rebuts bancaris falsificats d’ingrés del valor del producte".

En aquestes operacions, quan els venedors s’adonaven de l’engany, "els estafadors ja tenien en el seu poder el producte i, al ser rebuts falsificats, resultava impossible reclamar-ho", explica el comunicat.

Temes:

Robatoris