La investigació continua oberta

Detingut un menor que va piratejar 200 comptes de xarxes socials i va fer xantatge a famosos

Sol·licitava a les víctimes un pagament en criptomonedes si volien recuperar-los

FILE PHOTO: The Twitter application is seen on a phone screen August 3, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo                           GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD

FILE PHOTO: The Twitter application is seen on a phone screen August 3, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD / Thomas White (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut un jove de 17 anys per piratejar més de 200 comptes de Twitter i YouTube per fer xantatge després a les víctimes, algunes famoses, a les quals sol·licitava un pagament en criptomonedes si volien recuperar-los, informa aquest cos.

L’arrestat efectuava atacs amb què aconseguia accedir als comptes, es va apropiar de credencials d’usuaris de les esmentades xarxes socials i en ocasions eliminava el contingut i els seguidors dels perfils, la qual cosa suposava un greu perjudici per a les víctimes.

Arran de diverses denúncies formulades pels perjudicats, es va iniciar una laboriosa investigació amb què es va aconseguir identificar i localitzar l’adolescent, que va admetre haver comprat al mercat negre noms i contrasenyes robats de serveis a la web amb els quals feia els atacs i accedia als comptes de centenars de persones, entre les quals hi havia alguns famosos.

Va tenir errors

Malgrat la perícia del jove, que utilitzava tècniques avançades, els especialistes de la unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional van detectar certs errors en l’ús de sistemes d’anonimat, i això va facilitar que l’identifiquessin.

Notícies relacionades

De les indagacions es desprèn que l’arrestat, una vegada que s’apropiava il·legalment dels comptes, sol·licitava a les víctimes el pagament de diners en criptomonedes perquè poguessin recuperar-los.

La investigació continua oberta per localitzar les víctimes. La policia recorda que, en cas que algun ciutadà hagi resultat perjudicat per un fet similar, pot posar-se en contacte amb els investigadors a través del correu electrònic redesabiertas@policia.es, indicant en l’assumpte 'Redes 1'.