Extremistes

El principal detingut per l'assassinat de dos turistes al Marroc estava sota vigilància

Va ser condemnat el 2013 a dos anys de presó per haver intentat viatjar a Síria per fer el gihad i incorporar-se al grup terrorista Estat Islàmic

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Efe

El principal acusat del crim terrorista contra les dues turistes escandinavesdues turistes escandinaves, que van ser degollades en una regió muntanyosa al Marroc, estava sota la vigilància de les autoritats, ha informat avui el diari ‘Ahdaz Magrebiya’.

El rotatiu va indicar que el sospitós principal (A.J.) era conegut pels serveis de seguretat i va ser condemnat el 2013 a dos anys de presó per intentar viatjar a Síria per fer el gihad i incorporar-se al grup terrorista Estat Islàmic.

La mateixa font va afegir que l’acusat principal es desplaçava pels petits llogarets que envolten la ciutat del sud de Marràqueix, i tractava sense èxit de convertir-se en un imam en les petites mesquites d’aquestes localitats amb l’objectiu d’adoctrinar i reclutar possibles gihadistes.

L’acusat principal va aparèixer, al costat de tres nois més, en un vídeo –pocs dies abans d’assassinar les dues turistes– en el qual jurava lleialtat a Estat Islàmic. L’autenticitat de la gravació va ser confirmada anteriorment per la Fiscalia marroquina.

19 arrestos

Fonts de seguretat pròximes al cas van dir anteriorment a Efe que hi ha 19 arrestats en el marc d’aquest cas, quatre dels quals són els principals acusats que van degollar la danesa Louisa Vesterager Jespersen (de 24 anys) i la noruega Maren Ueland (de 28), el passat 17 de desembre a la vall Imlil, a l’Alt Atles, una zona coneguda pel turisme de muntanya.

Els altres 15 sospitosos van ser detinguts en diferents ciutats del país (Essaouira, Chtouka ait Baha, Marràqueix, Casablanca, Sidi Benur i Tànger) a mesura que avançaven les investigacions sobre la seva possible implicació i ramificacions del grup.

Les mateixes fonts van apuntar que un primer grup dels sospitosos compareixerà davant del fiscal competent abans de final d’any, coincidint amb el final del període de la custòdia policial.

El ministre de l’Interior marroquí, Abdeluafi Laftit, va assegurar dilluns passat davant del Parlament que el crim terrorista contra dues turistes escandinaves va ser "un acte aïllat" comès per "llops solitaris".

Notícies relacionades

D’altra banda, fonts judicials han informat avui a Efe que un marroquí va ser condemnat ahir pel Tribunal de Primera Instància d’Al-Hoceima (nord-est) a un any de presó per incitació al terrorisme.

El condemnat, de 36 anys, va comentar en el seu compte a Facebook que els terroristes no havien d’haver matat les dues turistes escandinaves sinó el president del Govern, Saadeddine el-Othmani.