El Govern aprova demà la baixada de 100 a 90 quilòmetres per hora a vies secundàries

Aquestes carreteres són les que registren mes accident mortals amb un 77% de morts

guarid

guarid

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

El Consell de Ministres aprovarà demà el Reial Decret pel qual es rebaixarà el límit màxim de velocitat de 100 a 90 quilòmetres per hora en les vies secundàries, que són les que registren més accidents mortals, han indicat a Efe fonts del Govern.

La mesura era a l’agenda del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, i del director de la DGT, Pere Navarro, després que tots dos avancessin la seva intenció d’abandonar la iniciativa de l’anterior Executiu de reformar la llei de Trànsit i apostessin per reformes legals puntals com ajustar els límits de velocitat o augmentar el càstig a l’ús del mòbil al volant.

A 80 km a França

Segons ha expressat Navarro en diverses ocasions, l’objectiu de rebaixar el límit de la velocitat a les vies convencionals és que Espanya s’homologui amb altres països europeus com França, que recentment ha reduït a 80km/h i se situï més en sintonia amb Bèlgica, Croàcia, Grècia, Itàlia, o Portugal, que tenen un màxim de 90 km/h en aquest tipus de vies.

Precisament, les carreteres convencionals –un carril per sentit– són les que acumulen el 77 per cent dels morts, on la meitat dels accidents es produeix per una sortida de via i, com a norma general, per excés de velocitat.

La intenció de Trànsit és que la reducció de la velocitat sigui efectiva els primers mesos de l’any, ja que segons avança el diari El País, la DGT s’ha fixat un termini de 30 dies per adaptar tots els senyals existents mitjançant adhesius, tal com ja es va fer quan es va reduir temporalment la velocitat en autovies i autopistes a 110 el 2011.

Notícies relacionades

Aquesta reducció en el límit màxim afectarà al voltant de 7.000 quilòmetres de carreteres on fins ara es podia circular com a màxim a 100 km/h si tenien un voral de metre i mig.

A més, els conductors de furgonetes, camions i autobusos que fins ara podien com a màxim arribar als 90km/h en aquestes vies hauran de circular amb un límit de 80km/h.