Sense controls d'accés ni limitació d'edat

Paralitzada una festa no autoritzada de Cap d'Any a Elx que incitava a consumir drogues

Els familiars han desconvocat la festa concertada en una casa rural particular després de l'avís de la Policia

fiestanocheviejaelche

fiestanocheviejaelche

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Local d’Elx (Alacant) ha paralitzat l’organització d’una festa de Cap d’Any en una casa rural particular, després d’advertir als familiars d’un menor que s’estava publicitant un acte "no autoritzat". Els agents han procedit aquest divendres a informar de les conseqüències legals de la seva celebració.

Segons ha explicat el consistori, la festa estava sent organitzada per menors, que es vantaven d’una afluència massiva i fins i tot de comptar amb un "inexistent permís" de l’Ajuntament, el logo del qual estaven fent servir, i convidaven obertament al consum "indiscriminat d’estupefaents i alcohol", contravenint així "les normes legals sobre espectacles públics".

A més, s’indicava que no es faria "cap control d’accés ni es plantejaria limitació d’edat". Així mateix, a través de grups de Whatsapp i de xarxes socials s’especificava "entre els interessats altres conductes amb risc greu per a la integritat física dels assistents". Després de ser informats de la situació i les pretensions dels menors, els familiars han instat a desconvocar aquesta festa.

La concentració, que s’havia de fer en una propietat rural de la família, requeria el cobrament d’entrada i anunciava l’augment del preu "a la porta", incitant el pagament anticipadament. "Aquest fet, coneixent la inviabilitat de celebració i el control municipal sobre aquestes activitats, pot arribar a considerar-se un intent d’estafa i, atenent l’edat, imputar els implicats en cas de denúncia d’afectats", ha advertit l’ajuntament.

Altres possibles casos

Notícies relacionades

Des de la Policia Local s’ha remarcat que "s’està realitzant seguiment d’altres actes, en els mateixos termes, que podrien ser denunciats si els seus promotors no els anul·len en els pròxims dies. Així mateix, tota referència a mancança de mesures de seguretat o contra la salut pública, ha de despertar les sospites immediatament, animant a denunciar la seva existència com més aviat millor".

En aquest sentit, els agents han recordat a familiars i interessats que "fins al moment, no hi ha autoritzada cap festa per a les pròximes dates, fora dels establiments públics habituals, com pubs i discoteques, sobre els quals s’està desenvolupant una tasca inspectora detallada. D’aquesta manera, s’han comprovat més de 35 establiments, en què s’han revisat especialment els aforaments permesos i el correcte manteniment i senyalització de les sortides d’emergència".