Problemes per dormir al Prat

Els hotels de l'aeroport de Barcelona, amb totes les habitacions reservades per por del 21-D

Centenars de persones truquen per demanar llit la nit abans i garantir el seu accés a la terminal

zentauroepp46319380 sleep fly hotel el prat181220125642

zentauroepp46319380 sleep fly hotel el prat181220125642

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’únic hotel que hi ha a les terminals de l’aeroport de Barcelona, l’Sleep and Fly, té totes les seves habitacions reservades i està rebent centenars de trucades de persones desesperades que intenten dormir-hi per garantir que demà podran agafar els seus vols. Als altres hotels del Prat l’ocupació també és total. El ‘boom’ de reserves el protagonitzen persones que tenen vols reservats per al divendres 21 i que temen no poder arribar a temps per agafar el vol si hi ha talls de carreteres.

"Hi ha casos de viatgers que se’n van, per exemple, a Montevideo i que no poden anar-se’n abans a Madrid perquè el vol transoceànic inclou la connexió a primera hora del matí de Barcelona a Madrid. Si no agafen aquest primer vol, perden la plaça al transoceànic", explica Carlota Duran, mànager de l’Sleep and Fly, ubicat a la terminal 1, a la zona accessible a tothom (no s’ha de passar el control de seguretat). Aquest petit hotel disposa només de 10 habitacions, tot i que té projectat doblar la seva capacitat. Tot i així no para de rebre trucades aquest matí.

Por de perdre l’avió

El segon hotel més pròxim és el Tryp Barcelona Aeropuerto, al Prat, que té més capacitat i que fa hores va reservar l’última de les 205 habitacions de què disposa. "No parem de rebre trucades, una cada minut. Tothom que viatja vol dormir avui al costat de l’aeroport per por de perdre l’avió", explica Sergio Palaus, del departament de reserves d’aquest hotel de la cadena Melià. "Ens expliquen que se’n van de vacances de Nadal i que necessiten dormir aquí, però ja no tenim lloc", diu l’empleat.

Tot i que el Tryp Barcelona Aeropuerto està a quatre passes de la terminal 1, no és cent per cent segur que allotjar-se allà els permeti agafar l’avió. "Nosaltres expliquem que tenim una furgoneta per anar-hi i que no s’hi pot arribar caminant. Però si tallen la carretera, l’altra opció és el metro, que aquesta molt a prop", afegeix Palaus.

L’Espanyol avança el seu viatge

La por de no poder volar divendres no només afecta turistes i persones que se’n van de vacances. També els equips de futbol amb compromisos inevitables. 

L’Espanyol ha decidit avançar a avui dijous el seu viatge a Madrid, on s’enfrontarà al Atlètic el dissabte 22, davant dels possibles problemes de trànsit i de transport. Els blanc-i-blaus, d’aquesta manera, s’exercitaran a les 16.00 hores a la ciutat esportiva i a les 18.00 hores es desplaçaran a l’aeroport del Prat per volar cap a Madrid.

Notícies relacionades

La intenció inicial de l’Espanyol, abans de variar els seus plans, era exercitar-se el mateix divendres al matí a l’RCDE Stadium. Després, la plantilla es desplaçaria amb l’AVE a Madrid, no amb avió com finalment farà avui.