CONSELL DE MINISTRES

¿Què passarà el 21 de desembre a Barcelona i a la resta de Catalunya? Talls de carreteres, manifestacions...

Així t'afectaran les protestes amb motiu del Consell de Ministres de la capital catalana

Es preveuen col·lapses a la ciutat i els seus accessos

zentauroepp46313948 barcelona 19 12 2018 una pareja de mossos d esquadra delante181219205804

zentauroepp46313948 barcelona 19 12 2018 una pareja de mossos d esquadra delante181219205804 / FERRAN NADEU

8
Es llegeix en minuts
Olaya Marín

El divendres 21 de desembre es preveu un col·lapse a Barcelona i els seus accessos a causa de les protestes organitzades per entitats i agrupacions independentistes en contra del Consell de Ministres i les vagues convocades pel sector del taxi.

EL PERIÓDICO oferirà en directe des de les cinc del matí les últimes notícies sobre talls de carreteres a Catalunya i altres afectacions en la mobilitat amb motiu de les protestes.

Índex

-<a href="#Cortes de calles en Barcelona">Talls de carrers en Barcelona</a><br/>-<a href="#Cortes de carreteras y marcha lenta">Talls de carreteres i marxa lenta</a><br/>-<a href="#Afectaciones en autobuses">Afectacions en metro i autobusos</a><br/>-<a href="#Movilizaciones este jueves">Mobilitzacions aquest dijous</a><br/>-<a href="#Protestas de ANC y Òmnium">Protestes de l’ANC i Òmnium el 21 de desembre</a><br/>-<a href="#Concentraciones de los CDR">Concentracions dels CDR</a><br/>-<a href="#Manifestación unitaria en Barcelona">Manifestació unitària a Barcelona</a><br/>-<a href="#Huelga en Renfe y Adif">Vaga a Renfe i Adif</a><br/>-<a href="#Protestas de taxistas, bomberos y transportistas">Protestes de taxistes, bombers i transportistes</a><a id="Cortes de calles en Barcelona" name="Cortes de calles en Barcelona"/><br/>-<a href="#Huelga de estudiantes">Vaga d’estudiants</a><br/>-<a href="#Huelga general de dos horas">Vaga general de dues hores</a>-<a href="#Accesos al Port de Barcelona">Accessos al Port de Barcelona</a>

Talls de carrers a Barcelona

Fonts policials han explicat que el dispositiu de protecció d’aquest divendres de la Llotja de Mar, el lloc on se celebrarà el Consell de Ministres, comptarà amb una doble corona on hi haurà un trenat de tanques de seguretat que tallarà el passeig de Colom i causarà alteracions a la ronda Litoral, segons informa Guillem Sànchez.

Talls de carreteres i marxa lenta

Els CDR i altres organitzacions independentistes han organitzat la Gran Aturada, una sèrie de concentracions i talls de trànsit per tot Catalunya amb l’objectiu de "parar completament el país", inspirant-se en el moviment dels “‘armilles grogues’ a França". 

A Barcelona tenen previst concentrar-se al port, a l’Aeroport, a la ronda Litoral, a la ronda de Dalt i a la Diagonal amb passeig de Gràcia.

A la resta de Catalunya, pretenen mobilitzar-se a la frontera de la Jonquera, als límits amb Aragó i el País Valencià, al’aeroport de Reus, al port de Tarragona, a l’AP-7 a Girona i a la C-25 a Manresa

Afectacions en metro i autobusos

TMB preveu "alteracions severes" en 19 línies d’autobús del centre de Barcelona, així com possibles afectacions alMetro  pels dispositius de seguretat i les protestes, segons ha informat en un comunicat.

Així, es poden produir desviacions o limitacions de recorregut de les línies D50, H8, H10, H12, H16, V15, V17, 6, 7, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 52, 54, 62, 67 i les rutes del citat Barcelona Bus Turístic.

El metro tindrà un servei habitual un dia feiner, si bé davant de la possibilitat que moltes persones optin per utilitzar-lo per evitar les afectacions del transport públic de superfície, TMB ha indicat que, si és necessari, es faran talls intermitents o enllaços per l’exterior "per evitar situacions de risc a vestíbuls i andanes".

Aquest és el mapa publicat per TMB que ofereix la informació actualitzada.

A més, la convocatòria de vaga general parcial convocada per Intersindical-CSC, malgrat no comptar amb representació sindical en metro ni autobús, podria produir alteracions en aquests serveis, per la qual cosa la Generalitat ha decretat una ordre de serveis essencials per garantir una oferta del 75% de l’habitual entre les 12.30 i les 14.30 hores, franja en què s’ha convocat l’aturada.

Mobilitzacions aquest dijous

Hi ha concentracions organitzades al Palau de Pedralbes aquesta tarda a les 17.30 hores amb motiu de la reunió entre Pedro Sánchez i Quim TorraPedro SánchezQuim Torra

També hi haurà una manifestació a la plaça Sant Jaume a les 18 hores i es preveu la possibilitat que es talli la Via Laietana. 

La CUP les Corts, Arran i els CDR han organitzat una mobilització a les 20 hores entre la plaça Pius XII i el carrer Sabino Arana, davant de l’Hotel Sofia, per protestar en contra del sopar de Foment de Treball, en el qual participaran 600 empresaris catalans, membres del Govern i del Govern central. 

Actes i mobilitzacions als carrers de Barcelona el 20 i 21 de desembre.

Per divendres, des de primera hora del matí,l’ANC  ha cridat a fer una "marxa lenta i tranquil·la" fins a Barcelona per fer una concentració massiva de vehicles a la ciutat. 

Mentrestant, Òmnium Cultural ha organitzat a les 11 hores un "consell popular de ministres" davant de l’estació de França, molt a prop de la Llotja de Mar. Hi participaran diverses "entitats de la societat", segons han avançat. 

Els CDR també han convocat la ciutadania a mobilitzar-se en contra del Consell de Ministres i els han demanat concentrar-se des de primera hora del matí davant de la Llotja de Mar, lloc on es farà la reunió de l’Executiu de Pedro Sánchez. S’han organitzat tres columnes que emprendran la marxa cap a la Llotja a les 8.30 hores: una sortirà de la plaça d’Urquinaona; una altra, de l’avinguda de Lluís Companys amb Pujades, i una tercera, del Portal de la Pau.

Malgrat aquesta convocatòria, han demanat als ciutadans que contactin amb el seu CDR més proper per saber exactament quines mobilitzacions s’organitzaran. 

Altres organitzacions juvenils com araArran i La Forja també es mobilitzaran divendres per ocupar els voltants de la Llotja.

Vaga a Renfe i Adif

Tot i que els sindicats majoritaris de Renfe i Adif han desconvocat la vaga per aquest divendres, CGT la manté, per la qual cosa l’aturada podria afectarRodalies Catalunya entre les 0.00 i les 23.00 hores del divendres 21 de desembre. Els serveis mínims s’han fixat en un 66% en hora punta (entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores) i del 33% durant la resta de la jornada. Els horaris de cada tren es troben disponibles a la pàgina web de Rodalies.

Protestes de taxistes, bombers i transportistes

L’associació de taxistes Taxi Companys es concentraTaxi Companys , coincidint amb el Consell de Ministres, contra la moratòria per als conductors amb llicència VTC perquè s’adaptin a als normatives de les comunitats fins a arribar a la ràtio 1/30.  Els sectors es volen mobilitzar a la Gran Via amb passeig de Gràcia, lloc que ja van ocupar durant la vaga del mes de juliol passat. 

Els bombers també organitzaran una manifestació a les 12 hores a la plaça d’Urquinaona per reclamar els seus drets laborals. 

Vaga d’estudiants

Units x la República i SEPC han convocat els estudiants a no assistir divendres a classe i mobilitzar-se en contra del Consell de Ministres. 

El sindicat Intersindical-CSC ha convocat vaga general entre les 12.30 i les 14.30 per protestar en contra de la reforma laboral que encara manté l’Executiu de Sánchez, entre altres reivindicacions. 

Aquesta vaga general de dues hores pot afectar els estudiants, ja que possiblement molts docents s’afegiran a la convocatòria.

Així mateix, la Universitat de Barcelona (UB) ha decidit mantenir la seva activitat acadèmica, tot i que ha demanat al professorat ajornar totes les activitats avaluables o d’assistència obligatòria. La universitat ha avisat que el desenvolupament de les activitats acadèmiques queden superditades a l’evolució dels esdeveniments i que els degans tindran potestat de suspendre-les en cas de "possibles situacions d’inseguretat". 

Accessos al Port de Barcelona

Notícies relacionades

El Port recomana accedir a les seves instal·lacions per la part nord, a través de la Ronda Litoral B-10, sortida 22 (Barceloneta-Port Vell) i pel carrer Doctor Aiguader fins a la plaça Pau Vila, o pel Passeig Marítim i carrer Pepe Rubianes.

Per anar a les instal·lacions i empreses ubicades al moll de Barcelona, s’ha de passar per Josep Carner, a través del Passeig de Montjuïc. A la plaça de les Drassanes (La Carbonera) hi haurà controls de seguretat que només permetran el pas als treballadors del moll de Barcelona o als hostes de l’Hotel Grand Marina.