igualtat

El Congrés recolza reformar la llei del Poder Judicial sobre violència masclista

Aquesta norma està destinada a millorar la formació dels jutges en igualtat

undefined23626011 madrid 16 09 2013    politica apertura del a o judicial en e181120115923

undefined23626011 madrid 16 09 2013 politica apertura del a o judicial en e181120115923

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ple del Congrés recolzarà la reforma de la Llei del Poder Judicial per millorar i reforçar la resposta dels jutjats a la violència masclista, unes mesures fixades pel pacte d’Estat en matèria de violència de gènere.

Aquesta norma està destinada a millorar la formació dels jutges en igualtat, després que resolucions com la de ‘La manada’ o escenes com els insults proferits per un jutge a una víctima de la violència masclista hagin indignat bona part de la societat.

Els portaveus dels grups parlamentaris han confirmat aquest dijous durant el debat que recolzaran la modificació de l’esmentada llei, que és de 1985, perquè els diferents actors judicials rebin més formació en igualtat i en matèria de no discriminació per millorar la lluita contra el maltractament. 

La reforma, que inclou esmenes introduïdes al Senat, pretén garantir l’adquisició d’aquests coneixements en les oposicions a la carrera judicial, en els cursos de l’Escola Judicial i en la formació continuada impartida pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Dependències adequades

Les mesures acordades afectaran diferents membres de la carrera judicial, tant dels jutjats especialitzats en violència de gènere, com els jutges de família i de menors. Entre les modificacions també s’estableix que el CGPJ garanteixi que les dependències judicials impedeixin la confrontació de la víctima i l’agressor durant el procés, unes sales que seran utilitzades en casos d’agressions sexuals i de tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual, i accessibles per a les víctimes amb discapacitat.

Notícies relacionades

Així mateix, exigeix la millora del’atenció i protecció de les víctimes amb algun tipus de discapacitat, que s’incorporaran a les estadístiques sobre violència masclista que periòdicament elabora el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Des de començament d’any, 47 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles, 39 nens han quedat orfes com a conseqüència d’això i tres menors més han sigut assassinats. Des del 2003, s’han comès a Espanya 975 assassinats masclistes.