cos en lluita

Els bombers porten la seva protesta a les portes del Parlament

Centenars de funcionaris es manifesten pels carrers de Barcelona per demanar millores laborals

whatsapp-video-2018-12-20-at-134753 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Centenars de bombers de la Generalitat han recorregut aquest matí el centre de Barcelona fins a concentrar-se a les portes del Parlament, on han saltat, sense oposició policial, el cordó muntat pels Mossos d’Esquadra per protegir l’edifici, en una protesta per exigir millores laborals.

La manifestació ha sortit de la plaça d’Urquinaona de Barcelona i, després de baixar pel passeig de Lluís Companys, ha conclòs a les portes del Parlament, on la policia catalana ha instal·lat una barrera de tanques per evitar que els bombers que participen en la protesta s’acostessin a la seu de la Cambra catalana.

Agents antiavalots de la policia catalana s’han desplegat davant els bombers concentrats davant el Parlament, que estan llançant petards i pots de fum, i han desplaçat al lloc una dotzena de furgons.

Notícies relacionades

La manifestació s’emmarca en les mobilitzacions que des de fa setmanes mantenen els bombers de la Generalitat per exigir al Departament d’Interior millores laborals i un increment d’efectius.

Precisament, aquest dijous, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat la convocatòria de 250 noves places de bombers i 750 més de Mossos d’Esquadra.