Els sindicats de Mossos posposen les seves protestes fins després del 21-D

Els agents aquest divendres actuaran amb una "exquisida professionalitat" durant el Consell de Ministres

Els partits, tret de la CUP, rebutgen la "instrumentalització" de la policia catalana

abertran46300943 pla general de la roda de premsa de representants sindicals 181218122031

abertran46300943 pla general de la roda de premsa de representants sindicals 181218122031 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

No hi haurà 'grip blava' el 21-D. Els sindicats delsMossos d’Esquadra i el moviment intern de MosS.O.S. han anunciat aquest dimarts que per "responsabilitat" posposen les protestes de la seva reivindicació laboral fins després del dispositiu de seguretat del Consell de Ministres a Barcelona, mentre han exigit que la policia quedi fora del "debat polític". Treballaran amb "exquisida professionalitat" i "estaran a l’altura".

Davant de la incertesa que suscita la jornada de mobilitzacions anunciada pels CDR en contra de la visita del Govern de Pedro Sánchez, el portaveu de MosS.O.S. ha demanat que se’ls aïlli del debat polític i que se’ls deixi d’utilitzar com a “arma llancívola” perquè es fa un “mal irreparable” a la institució. 

Per la seva banda, David Miquel, de l’SPC, i Imma Viudes, de SAP-FEPOL, sobre el conflicte laboral, les protestes dels quals preveuen reprendre a partir del 22 de desembre, han remarcat la "falta absoluta" de negociació per part de les consellerias d’Interior i Economia. 

En vigílies de la reunió que aquest dimecres mantindran novament a Interior, els sindicats han explicat que no són "optimistes" i han criticat també que encara no hagin sigut informats sobre com es desenvoluparà el dispositiu especial del 21-D a Barcelona i quants agents hauran d’interrompre "vacances ja programades amb les seves respectives famílies".

El Parlament defensa la seva "professionalitat"

Notícies relacionades

Paral·lelament, el Parlament ha rebutjat aquest dimarts "qualsevol intent d’instrumentalitzar" els Mossos i ha proclamat el seu recolzament a la "professionalitat" del cos quatre dies del còctel de mobilitzacions que prepara el sobiranisme per al 21-D. Els diputats han votat dos textos, un del PSC-Units per Avançar i un altre dels 'comuns', que exigeixen també millores en les condicions laborals dels agents i dels bombers.

Tots els grups excepte la CUP han defensat, "al marge de tota controvèrsia ideològica i política", la seva "tasca en el control de l’ordre públic, garantint en tot moment l’exercici dels drets fonamentals de tota la ciutadania en un marc de pluralitat, convivència i absència de violència". Els anticapitalistes han demanat la votació separada en aquest punt per poder votar en contra i abstenir-se en la resta, on es reclama una millora de les seves condicions laborals.