SENTÈNCIA

Condemnat per un delicte d'odi per humiliar un homosexual

L'acusat va dir a la víctima «'maricon' de merda", entre altres insults, en un carrer de Barcelona

undefined44919895 indian members and supporters of the lesbian  gay  bisexual 180906131014

undefined44919895 indian members and supporters of the lesbian gay bisexual 180906131014 / MANJUNATH KIRAN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No és un gai, és un ‘maricon’ de merda". "Tu ets un ‘maricon’, un sidós, et mataré". Un jutjat de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i multa per un delicte d’odi un home que va humiliar i va intentar agredir un jove homosexual al carrer del Freser de la capital catalana. La víctima va intentar sortir en defensa de la seva mare, que havia sigut abans increpada per l’imputat i per d’altres individus no identificats. La pena imposada és molt inferior als tres anys de presó que va reclamar en el judici la fiscalia per un delicte de lesions amb agreujant de discriminació per orientació sexual, del qual se l’absol per no haver quedat acreditat durant el judici.

Els fets van passar a les 22 hores del 16 de setembre del 2016. L’acusat era en una terrassa d’un bar quan una dona va estacionar el seu vehicle i va deixar encesos els llums mentre procedia a descarregar unes bosses per portar-les al seu domicili. De forma inesperada, l’imputat i un altre individu no identificat van començar a menysprear la dona dient-li "vella puta de merda" i "apaga els llums, que ens molesta". En aquell precís instant, va aparèixer el fill de la senyora i va demanar als dos individus que proferien insults que deixessin de tenir aquesta actitud. Va ser llavors quan la persona que no ha pogut ser identificada va deixar anar: "Ui si és gai", afegint: "No és un gai, és un ‘maricon’ de merda".

Animadversió

Notícies relacionades

Tant l’acusat com el desconegut es van aixecar de la cadira i, amb el "propòsit de menyscabar la integritat física" del jove i "moguts per la seva animadversió a l’orientació sexual de la víctima", es van dirigir cap a ell. L’imputat va tractar de donar un cop a la cara al noi, però no ho va aconseguir, perquè aquest va poder esquivar el cop, mentre el continuava insultant. L’afectat va intentar trucar a la policia i en aquell moment l’acusat es va aproximar a la seva cara mentre li cridava “‘maricon’". Després, l’altre individu no identificat el va arraconar amb la seva moto a la paret i li va dir: "A mi un ‘maricon’ no em vacil·la".

La sentència assenyala que l’acusat es va adreçar a la víctima de "forma agressiva" i amb ànim d’"humiliar-lo de forma pública". També afirma que l’imputat ha bolcat en xarxes socials expressions que demostren aquest ànim de menyscabar la dignitat del denunciant. En concret, va penjar al Facebook el comentari: "Sempre hi ha d’haver un ‘maricon’ als llocs on m’aturo, jaa". L’acusat va declarar que ell no havia fet res, que no havia insultat, i va culpar de tot la persona no identificada, que va denominar "noi grossot". Això sí, va reconèixer la captura de pantalla del Facebook.

Temes:

Homosexuals