TRÀNSIT

Un home mor atropellat a la C-58 a Terrassa

Un turisme ha atropellat la víctima quan aquesta ha sortit del seu cotxe avariat per demanar ajuda

Aquest any han mort atropellades 17 persones, més del triple que l'any passat en el mateix període

c58

c58

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Un home ha mort atropellat aquest matí a l’autopista  C-58 al seu pas per Terrassa (Vallès Occidental), ha informat el Servei Català de Trànsit. L’accident s’ha produït a les 6.24 hores en el quilòmetre 17 d’aquesta autopista, que uneix Barcelona amb Sabadell i Terrassa.

L’accident s’ha produït en direcció a Terrassa quan, per causes que no han transcendit, el vianant caminava per l’autopista i ha sigut atropellat per un turisme, el conductor del qual ha resultat il·lès.

El mort és J. G. M., de 58 anys i resident a Barcelona. Segons fonts del SCT, varesultar atropellat quan es va avariar el seu vehicle i va sortir del cotxe per demanar ajuda, moment en què va ser envestit per un altre automòbil. Pel que sembla, el mort no portava posada l’armilla reflectora. 

Set quilòmetres de cua

Els Mossos d’Esquadra han desplaçat sis patrulles al lloc del sinistre, on han acudit també dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’incident ha provocat el tall d’un carril de la C-58, cosa que ha originat cues de fins a set quilòmetres en sentit nord.

17 vianants morts en carreteres

Amb aquesta víctima mortal ja són 182 les persones mortes aquest any 2018, bastantes més de les registrades tot l’any anterior. Aquest exercici ha sigut especialment dramàtic pel que fa al nombre de vianants morts per atropellament en carreteres o autopistes a Catalunya (17), segons fonts del SCT. Aquesta xifra triplica el nombre d’atropellats en tot l’any passat (5). 

El nombre de morts en els últims anys ha anat oscil·lant, però aquest s’està vorejant el rècord. Aquest és el nombre de persones atropellades i mortes en els últims anys: 2010 (18 morts), 2011 (9), 2012 (18), 2013 (17), 2014 (9), 2015 (15), 2016 (10), 2017 (5) i 2018 (17, fins avui) 

La circulació de vianants per una autopista no està permesa. En el cas que algun conductor o passatger hagi d’abandonar el vehicle en una via ràpida és obligatori col·locar-se una armilla reflectora i s’aconsella situar-se fora de la calçada i el voral.

Sobretot de nit

Óscar Llatje, coordinador de Seguretat Viària i Mobilitat del SCT, ha confirmat a aquest diari l’elevat nombre d’atropellaments mortals registrat aquest any a les carreteres catalanes. "És molt difícil saber per què està passant. De moment sabem que la immensa majoria d’atropellaments es produeixen de nit (81%) i que 3 de les 17 víctimes d’aquest any són més grans de 75 anys", ha indicat aquest expert.

george lamberis youtubecom a1idntqxdoq / periodico

Notícies relacionades

El gran nombre d’atropellaments d’aquest any ha fet que el SCT elabori dos vídeos amb consells per evitar-los. "Es tracta de no caminar mai per una carretera tret que sigui imprescindible. I en aquest cas s’ha defer sempre amb armilla reflectora, fora de la calçada i fins i tot del voral i sempre de cara als vehicles per poder preveure qualsevol reacció del conductor," ha explicat Llatje.

El responsable de Seguretat Viària aconsella en cas d'avaria en una carretera o autopista "o quedar-se dins del vehicle amb el cinturó de seguretat posat mentre s’espera l’ajuda o en cas de sortir del cotxe col·locar-se fora de la calçada i al voral, darrere de la tanca".

Temes:

Trànsit