A MANRESA

Detingut per no haver cuidat la seva dona malalta, que va acabar morint

La morta, de 57 anys, va ingressar a l'hospital en un estat de deteriorament molt greu i va perdre la vida al cap de poques hores

Tenia les extremitats llagades i havien perdut totalment la massa muscular al no poder moure's

jcarbo46302895 manresa181218185950

jcarbo46302895 manresa181218185950 / Gemma Aleman

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 63 anys i de nacionalitat espanyola per desatendre la seva dona, que estava malalta, fins a l’extrem que tal deixadesa ha acabat causant la seva mort.

La víctima, una dona de 57 anys amb un elevat grau de dependència amb el sospitós a causa de la mala salut que la mantenia al llit, va ingressar el 14 de desembre en un estat de deteriorament molt greu al’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i, poques hores després, va morir. 

El centre sanitari, que encara no ha acabat l’informe mèdic, va activar la policia catalana al veure que la dona presentava una alarmant falta de massa muscular a les extremitats, que, segons fonts pròximes al cas, estaven en "la pell i l’os". Un indici que apunta, juntament amb les abundants nafres que tenia per tot el cos, que va passar un llarg període de temps al llit, fins i tot fent les seves necessitats sense moure’s. 

Una depressió

Una de les hipòtesis, quan falta la confirmació mèdica, és que la dona patís una depressió tan aguda que es va quedar al llit. I l’home, en lloc de demanar ajuda, la va deixar en aquest estat fins que, hores abans de morir, la va traslladar a l’hospital. 

Notícies relacionades

A partir d’aquí va començar una investigació dels Mossos que va acabar dilluns amb la detenció del seu marit com a presumpte autor d’un homicidi per la greu falta d'atenció en què es trobava la víctima.

El detingut és un veí de Manresa de 63 anys i de nacionalitat espanyola. Passarà aquest dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del municipi del Bages.