Al Regne Unit

A la presó per fingir un càncer per treure diners a familiars i amics

La condemnada va estafar a familiars i amics prop de 300.000 euros per al suposat tractament

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una dona de 36 anys ha sigut condemnada al Regne Unit a quatre anys de presó per mentir als familiars i amics sobre que patia un càncer cerebral i haver-los estafat 250.000 lliures (278.350 euros) per al presumpte tractament.

El Tribunal de Snaresbrook va sentenciar la dona, identificada com a Jasmin Mistry, ja que va considerar provat que va enganyar familiars i amics a fi de lucrar-se, mostrant-los missatges ficticis d’un metge i escàners cerebrals que va descarregar de Google.

La Policia britànica va dir en el judici que Mistry, de Leicestershire (Anglaterra), va mentir primer al seu marit, el 2013, dient-li que tenia càncer i ensenyant-li un missatge fals de Whatsapp que suposadament li havia enviat el metge.

Prop de 40 estafats

En els següents missatges falsos de l’especialista, aquest comunicava a Mistry que només li quedaven sis mesos de vida, tret que pogués sotmetre’s a un tractament als Estats Units valorat en 500.000 lliures (556.800 euros).

Llavors el seu marit va contactar amb familiars i amics per provar d’aconseguir donacions per pagar el tractament, cosa que li va permetre obtenir un total de 253.122 lliures (281.901 euros).

Segons va revelar la policia, els missatges del metge eren, en realitat, enviats per la mateixa imputada utilitzant una altra targeta SIM al seu telèfon.

Les primeres sospites sobre el frau de la dona van començar quan una amiga del marit va descobrirl’escàner cerebral de la dona a internet.

Notícies relacionades

Mistry va ser detinguda el novembre del 2017 i va confessar a la Policia que no patia cap malaltia terminal i que no sabia per què havia mentit.

La policia va qualificar el comportament de l’acusada com a "estrany" i "sorprenent", i va assegurar que va fer "tot el possible per manipular emocionalment i financerament" la seva gent propera, entre els quals va comptabilitzar 20 familiars i vuit persones alienes a la família.