El cotxe busca la mobilitat més sostenible i altres notícies que has de saber avui, en un minut

mobilitat

mobilitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) L’ofertad’automòbils  híbrids i elèctrics comença a prendre cos en el mercat espanyol. El sector està fent un tomb industrial i tecnològic i els conductors van despistats a l’hora d’escollir un cotxe. La tecnologia i el sentit comú acaben oferint respostes per a totes les preguntes.


El president del PP, Pablo Casado, el 6 de desembre passat, Dia de la Constitució, a la seva arribada al Congrés / EFE / JUANJO MARTÍN

2) Comença una altra setmana de tensió a Catalunya. El context d’incertesa augmenta la sensació d’inestabilitat mentre que el PPCs i Vox preparen ja les seves cartes de cara a un eventual avançament electoral. Un 155 de màxima potència, il·legalització de partits i talls de finançament són algunes de les seves mesures estrella.


Khalid Makran, en una fotografia facilitada pels Mossos.

3) Els Mossos extremen la vigilància després de detectar la presència d’un sospitós islamista a Salou. Es tracta de Khalid Makran, un holandès de "conducta imprevisible". Els agents tenen ordre de localitzar-lo. 


Medicaments en una farmàcia de Barcelona / JOAN CORTADELLAS

Notícies relacionades

4) El canvi d’etiquetatge delsmedicaments  ensopega amb dificultats. L’objectiu que el 9 de febrer fabricants, distribuïdors i hospitals estiguin  interconnectats és difícil de complir. La regulació europea vol evitar el risc potencial de distribució de medicaments falsificats i la venda fraudulenta de fàrmacs.


Unes veïnes del mateix barri que es van conèixer a través de l’aplicació ¿Tens sal? / EL PERIÓDICO

5) Diverses aplicacions han aconseguit encoratjar a través del telèfon mòbil la confiança entre veïns il’intercanvi de serveis i favors. Les opcions són molt diverses: residents en un mateix barri de Barcelona contacten per deixar-se un trepant o compartir activitats.