Al novembre

Detingut un intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en un cas de pederàstia

L'Ajuntament de Barcelona li ha obert un expedient

poli

poli

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional van detenir al novembre 79 persones en una macrooperació contra la producció i distribució de material pedòfil a internet. Es va tractar d’un dels cops més importants contra la pornografia infantil realitzats fins ara a Espanya, tant per l’elevat nombre de detinguts (78 homes i una dona) com per la identificació de les víctimes i l’enorme quantitat de material intervingut. Entre els arrestats, segons ha transcendit ara i ha avançat ‘El País’, hi ha un intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El comandament policial, responsable d’un dels districtes de la capital catalana, està de baixa des d’aleshores.

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient informatiu a l’intendent, segons fonts municipals, a l’espera de l’evolució judicial del cas.

Notícies relacionades

El cas, segons explica el mateix mitjà, s’ha portat amb discreció dins del cos. L’intendent compta amb una llarga experiència en la Guàrdia Urbana, en la qual ha sigut responsable de diversos districtes de la capital catalana.

En el marc d’aquella investigació també es va detenir, a Madrid, un jove de 27 anys que treballava amb menors per distribuir vídeos de contingut pedòfil i es va localitzar i identificar al Perú una dona que va abusar de la seva filla i de la seva neboda.