PROTESTA LABORAL

Educadors de centres de menors tutelats: "Volem cobrar"

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància confirma que els centres concertats no estan cobrant les factures al dia.

dgaia

dgaia

1
Es llegeix en minuts

"Volem cobrar". És el clamor d’una desena d’educadors que treballen amb menors tutelats i que aquest matí han protestat davant de les portes de la DGAIA a l’avinguda del Paral·lel. Alguns només han cobrat la meitat del sou del mes de novembre i ja saben que es quedaran sense el salari del desembre. Es tracta dels treballadors de la Cooperativa Eduvic, que per atendre l’emergència dels menors migrants ha obert almenys quatre centres des d’aquest estiu.

"Ens deuen una quantitat alta de diners", confirmen fonts de l’entitat social, que ja ha avisat per carta als treballadors que no saben si podran pagar-los tot el sou perquè no tenen garantit l’abonament de totes les factures fins al primer trimestre de l’any que ve.

Notícies relacionades

El mes passat la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) va quantificar en més de 10 milions el deute de factures endarrerides amb la Conselleria d’Afers Socials als centres de menors tutelats que gestionen les entitats socials. "Hi ha factures endarrerides, però algunes ja tenen data de pagament per als pròxims dies", reconeixen fonts de la Generalitat, tot i que no concreten quants diners deuen ara al tercer sector.

Els educadors concentrats també protesten contra les agressions físiques i verbals que, segons ells, pateixen en el seu lloc de treball. Lamenten que el protocol previst en aquests casos no s’activa amb prou diligència pels tècnics de la DGAIA. 

Temes:

DGAIA