A Madrid

Absolt d'abusar d'una nena d'11 anys perquè semblava més gran

La sentència ha sigut declarada ferma i la família ha decidit no portar el cas davant del Suprem

fcosculluela18563142 mazo juez justicia170210162015

fcosculluela18563142 mazo juez justicia170210162015

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un noi acusat d’abusar sexualment d’una nena d’11 anys en un parc de Madrid ha sigut absolt perquè la justícia ha entès que la víctima aparentava més edat i que va actuar "de manera natural" en el contacte sexual, segons ha avançat la cadena SER. La sentència ha sigut declarada ferma i la família ha decidit no portar el cas davant del Suprem.

Els fets van tenir lloc el 2014. L’acusat tenia 25 anys i li va proposar mantenir relacions en un parc mentre passejaven els gossos. La nena hi va accedir, com va reconèixer ella mateixa. El noi només va interrompre el contacte sexual quan va veure que la petita començava a sagnar. 

"No s’ha provat que l’acusat conegués l’edat de la menor. Donada la naturalitat en la manera d’actuar i l’aparença externa de la nena, no va pensar que aquesta pogués tenir menys de 13 anys, i no es va plantejar en cap moment, atesa la rapidesa amb què van succeir els fets, esbrinar l’edat de la menor, que no coneixia anteriorment", s’apunta en la sentència.

Discapacitat del 65%

El noi va afirmar que mai va pensar que pogués tenir menys de 15 anys i els jutges tenen en compte que la perit pediatra va assenyalar que podia aparentar 13 anys i també la resolució dictada després dels fets pel jutge d’instrucció, que va descartar la presó provisional per al noi.

Notícies relacionades

En la interlocutòria també es reflecteix que l’any següent es va reconèixer una discapacitat del 65% a la nena per, entre altres coses, malalties de l’aparell circulatori, un trastorn d’afectivitat i un altre d’aprenentatge, entre altres factors.

Aquesta absolució arriba després que la fiscalia demanés fins a nou anys de presó per al noi per un delicte d’abusos sexuals a més d’una indemnització de 1.500 euros. La sentència de l’Audiència Provincial de Madrid és ferma i és la segona absolució dictada a favor d’aquest jove: els mateixos jutges van decidir exculpar-lo el març del 2017, però el Tribunal Suprem va ordenar repetir la sentència per un dèficit d’argumentació.

Temes:

Violadors