May supera la moció de confiança i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46237959 britain s prime minister theresa may arrives at 10 downing s181212213332

zentauroepp46237959 britain s prime minister theresa may arrives at 10 downing s181212213332 / DANIEL LEAL-OLIVAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) May resisteix 'in extremis’ l’embestida 'tory'. La primera ministra britànica ha superat la moció de confiança que havia presentat contra ella un grup de diputats euroescèptics conservadors descontents amb el seu pla per al ‘brexit’, tot i que per obtenir els recolzaments ha promès que no es presentarà a la reelecció.


2) Sánchez avisa Torra. El president del Govern exhibeix fermesa davant de la Generalitat: "Si es trenca la legalitat, la resposta serà contundent". El president, per la seva part, compara el Govern amb el PP, tot i que ERC i el PDECat mantenen la mà estesa.


3) La fiscal de l’Estat avala la confiscació de mòbils a periodistes. María José Segarra ha defensat la confiscació dels telèfons mòbils de dos redactors per ordre del jutge de Palma que instrueix el 'cas Cursach' (una presumpta trama de connivència entre responsables de discoteques i locals d’oci de Mallorca, policies locals i polítics del PP per afavorir els negocis de l’empresari Bartolomé Cursach).


Notícies relacionades

4) Els Goya beneeixen la renovació del cine espanyol. Pel·lícules petites i d’estil autoral com ara ‘Carmen y Lola’, ‘Entre dos aguas’ i ‘Viaje al cuarto de una madre’ reben nombroses candidatures. En la categoria reina, la de millor pel·lícula, dos ‘indies’ s’hi juguen la pell contra tres grans produccions.


5) Mares contra l’MMS denuncien assetjament dels ultres de la pseudociència. L’entorn dels gurus del clorit de sodi per tractar l’autisme assetja un grup de mares per rebel·lar-se contra la perillosa pseudoteràpia.