Els Mossos exigeixen cobrar com els Bombers

El secretari d'Economia, Albert Castellanos, es reuneix amb els set sindicats del cos

Buch promet als Bombers 1.000 noves places abans del 2022, una promoció rècord

zentauroepp46235398 20181212181212211809

zentauroepp46235398 20181212181212211809

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La mobilització delsMossos d’Esquadra s’ha dirigit aquest dimecres contra la seu de Vicepresidència, Economia i Hisenda. Després de l’anul·lació de la vaga de funcionaris catalans, segellada amb un acord d’última hora, els policies, que pretenien sumar-se a la manifestació central, han virat la seva protesta cap a la tresoreria de la Generalitat, per reclamar directament als seus amos les qüestions de la seva reivindicació que incumbeixen a aspectes econòmics, com ara la seva equiparació salarial amb els Bombers, pendent des del 2008, o una remuneració superior de les hores extres, que actualment cobren a un preu inferior que les ordinàries, segons denuncien.

Més de mil agents han respost a la concentració convocada pels sindicats SAP-FEPOLSMEUSPACSPCCATSICME i SEIME juntament amb el moviment de MosS.O.S., sota el qual s’aglutinen tots els representants des que va començar aquesta protesta interna a l’estiu, que ha incentivat la tardor de mobilitzacions més massives del cos. No són protestes vinculades únicament a la seva situació laboral, sinó que també persegueixen el cessament de la seva instrumentalització política.

La manifestació ha tallat la Gran Via de Les Corts Catalanes, des de les 16.30 hores i fins a les 21.30 hores. En total cinc hores, les que ha durat la reunió que a Economia mantenien sindicats i el secretari general Albert Castellanos.  

Convocatòries rècord per als Bombers

La conselleria d’Interior, que manté un pols tant amb els Mossos com amb els Bombers, un cos d’emergències tan afligit per la falta d’efectius com ho està la policia catalana, ha plantejat aquest mateix dimecres als sindicats de Bombers crear mil noves places de Bombers fins al 2022, amb quatre convocatòries consecutives de 250 efectius, i cobrir per promoció interna noves places de comandament.

En cas de dur-se a terme, es tractaria d’una convocatòria rècord en el cos, perquè les antigues oscil·laven entre 100 i 150 places i tampoc eren seguides. 

Notícies relacionades

A més, la conselleria planteja cobrir per promoció interna 216 places de cap98 de sergent100 places d’oficial25 de subinspector i 7 d’inspector. També proposa mantenir la jornada anual de 1.688 hores per als pròxims tres anys, amb el compromís d’aconseguir les 1.640 hores anuals el 2023.

Per compensar el dèficit estructural existent, Interior ha plantejat la realització voluntària de jornades addicionals a la jornada obligatòria, en tres trams a escollir per cada treballador, amb una retribució per hora addicional d’un 17% sobre l’hora ordinària. A més, també es contemplen aspectes com la millora de la retribució de les hores extraordinàries, la carrera professional o la reactivació de la comissió de segona activitat, entre d’altres.