L'Aliança contra la Pobresa Energètica ocupa la seu de Naturgy per exigir la condonació del deute de set famílies

Són persones vulnerables ateses per serveis socials que acumulen deutes de factures de llum de fins a 1.700 euros, segons els activistes.

Els activistes demanen a l'elèctrica que assumeixi part d'aquest deute, que ara recau en les arques públiques.

ape

ape

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 70 persones, segons els activistes de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), han ocupat aquest matí la seu de Naturgy a Barcelona. Demanen que l’empresa condoni el deute de set famílies vulnerables que no poden pagar el rebut de la llum. "Estan atesos per serveis socials i l’empresa no els talla la llum, tal com dicta la llei, el problema és que no poden pagar totes les factures i l’empresa està acumulant aquest deute", diu, queixant-se, la portaveu de l’Aliança, María Campuzano.

Notícies relacionades

Ells tenen constància de set famílies vulnerables que resideixen a BarcelonaCubellesArenys de MarBadalona Sant Adrià del Besòs. En alguns casos el deute és de 200 euros, en d’altres les factures fa més de dos anys que s’acumulen i ja superen els 1.700 euros, segons la versió de l’APE. "Alguns han començat a pagar rebuts, però la llosa del deute fa impossible poder remuntar", assegura Campuzano.

La llei catalana que regula la pobresa energètica estableix que les empreses elèctriques no poden tallar la llum a les famílies ateses per serveis socials que deixen de pagar els rebuts. També planteja que les empreses han d’assumir la meitat del cost de les factures de la llum acumulats, però cap ha firmat encara els convenis que l’han de regular. Recau doncs, en els ajuntaments pagar aquestes factures, tot i que molts s’estan negant a fer-ho si les empreses no assumeixen aquesta responsabilitat.

Temes:

Gitanos