Prevista aquest dijous

Ajornada al 26 de desembre la vista per decidir sobre l'ingrés a la presó de 'La manada'

Els dos advocats defensors dels acusats havien sol·licitat l'ajornament

la-manada

la-manada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Secció Segona del’Audiència de Navarra ha ajornat al dimecres 26 de desembre, a les 10.00 hores, la vista prevista aquest dijous per decidir sobrel’ingrés a la presó de ‘La manada’.

L’ajornament havia sigut sol·licitat per l’advocat de l’acusació particular i pel lletrat de quatre dels cinc acusats a causa de l’existència d’assenyalaments previs.

La Fiscalia ha sol·licitat l’ingrés a la presó dels cinc processats una vegada que el TSJN confirmés la setmana passada la condemna a nou anys de presó per abús sexual amb prevalença.

Després d’aquesta petició, la Secció Segona de l’Audiència de Navarra havia fixat per a aquest dijous a les 10 hores una vista al Palau de Justícia de Pamplona, vista que s’ha ajornat. Els acusats estan actualment en llibertat provisional sota fiança.

Recurs d’apel·lació

En concret, divendres passat, el Ministeri Fiscal va presentar un escrit davant de la Secció Segona sol·licitant l’ingrés a la presó dels cinc condemnats i demanant la celebració de la corresponent compareixença "així que determina l’article 539 de la llei d’enjudiciament criminal en relació amb l’article 505 del mateix text legal" per entendre que "una vegada confirmada la condemna de nou anys de presó, la no-modificació dels anomenats ‘fets provats’ pel Tribunal Superior de Justícia al resoldre el recurs d’apel·lació, i les especials característiques del recurs de cassació fan necessari assegurar el compliment de l’esmentada condemna de nou anys de presó".

Notícies relacionades

Es tracta, afegeix, d’"evitar la possibilitat que els penats se sostreguin a l’acció de la justícia, fent il·lusòria aquesta condemna".

Per la seva part, Miguel Ángel Morán, advocat de la víctima, dona a entendre, també va assenyalar que demanaria l’ingrés a la presó dels cinc condemnats, que la sentència del TSJN per la qual es ratifica la condemna de nou anys de presó "ha reforçat els motius" pels quals els cinc acusats haurien d’ingressar, al seu judici, a la presó.

Temes:

La Manada