Cop contra la venda al detall

Una trentena de detinguts per tràfic de marihuana i cocaïna a Barcelona i l'àrea metropolitana

Més de 600 agents participen en 38 registres en domicilis i locals com locutoris

L'epicentre d'aquesta xarxa de venda al detall és a l'Hospitalet de Llobregat, amb una quinzena d'entrades

drogues-mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Més de600 agentsdelsMossos d’Esquadra participen des de primera hora d’aquest dimarts en una gran operació contra el tràfic de drogues a Barcelona i la seva àrea metropolitana. 

S’efectuen registres a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Andreu de la Barca, Esplugues, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, Fogars de Montclús i Lliçà de Vall. S’han detingut una trentena de persones en 38 entrades judicials en domicilis i locals, com locutoris. 

Es tracta d’un cop contra una xarxa que distribuïa cocaïna i marihuana a través de pisos, en què també s’emmagatzemava la droga; locals, i venda al carrer. Fonts policials remarquen que es tracta d’una operació contra la venda al detall de droga, és a dir, contra els camells que la venien directament als consumidors. 

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos ha portat les indagacions d’un dispositiu en què participa també la unitat canina i l’helicòpter de la policia catalana. 

Un dels detinguts al carrer d’Hortènsia de l’Hospitalet. / DANNY CAMINAL

Notícies relacionades

El gruix de les operacions –15 dels 38 registres– tenen lloc a l’Hospitalet, localitat en què resulta visible la presència d’antiavalots ARRO en diversos carrers del centre. Els implicats són ciutadans de diverses nacionalitats, entre els quals, diversos dominicans. Tot i que hi ha connexions amb alguns narcopisos del Raval, als quals sembla que proveïen de droga, fonts policials matisen que no és una xarxa vinculada als pisos de la droga del districte de Ciutat Vella. 

Està previst que els registres s’allarguin encara diverses hores.