El pare i la mare, detinguts

Alliberada a Huelva una menor embarassada venuda per 8.000 euros

La víctima va ser comprada per una família romanesa i obligada a contreure matrimoni amb un noi del clan

poli

poli

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Huelva una menor embarassada que va ser prèviament venuda pels seus pares per 8.000 euros a una família romanesa perquè contragués matrimoni amb un home del clan. Els pares havien denunciat –falsament– el rapte de la menor a Romania, explicant fins i tot davant de les autoritats que els fets van passar en ple carrer i quevan ser comesos per quatre individus. Han sigut detingudes quatre persones a la província de Huelva, entre les quals, la mare de la víctima, que ja ha ingressat a presó, i el pare de la noia, arrestat a Romania amb la col·laboració de la Policia romanesa.

La investigació va començar després de presentar-se una denúncia, davant de les autoritats romaneses, d’un matrimoni d’aquest país en què manifestaven com la seva filla menor de 16 anys havia sigut segrestada, posada en un cotxe per força ocupat per quatre individus i traslladada a Espanya. No obstant, aquests fets finalment no van poder ser acreditats.

Obligada a prostituir-se

En la denúncia inicial, presentada a l’agost pels pares de la menor, aquests van explicar com havien sabut el presumpte segrest de la seva filla a través d’una altra noia de la mateixa ciutat. Així mateix van afirmar haver intentat posar-se en contacte amb la víctima a través del telèfon mòbil i també a través de familiars i amics, sense obtenir cap resultat. En la seva denúncia asseguraven que va ser la menor qui hi va contactar després mitjançant una trucada, en què assegurava ser a Espanya, casada ja amb un home romanès del qual desconeixia les dades personals.

Més endavant, la menor els va demanar diners per poder tornar a casa i comprar una mica de roba, perquè assegurava que no tenia res per posar-se, i va afegir que era víctima de pallisses i que estava sent obligada a prostituir-se en clubs de cites amb una altra noia de 22 anys a la localitat de Huelva d’Almonte, i els va explicar també que els seus capturadors pertanyien a una família romanesa.

Els pares també asseguraven en la denúncia que van aprofitar un viatge a Espanya de la seva neboda per fer arribar a la seva filla una mica de roba i 150 euros. No obstant, no van deixar mai que veiés la víctima per poder constatar el seu benestar.

En un centre de menors d’Andalusia

Finalment es va poder constatar com un clan sembla que va pagar 8.000 euros als pares de la víctima a canvi d’un document mitjançant el qual autoritzaven la seva filla a sortir de Romania i residir a Espanya. Aquest escrit va ser trobat pels agents en el moment de les detencions. En una primera intervenció policial es va procedir a detenir els membres del clan romanès que presumptament la tenien retinguda. Es tractava d’una mare i els seus dos fills, entre els quals hi havia el marit de la menor.

Notícies relacionades

Poc després les investigacions van situar la mare de la menor a Huelva, motiu pel qual va poder ser detinguda i posada a disposició judicial, qui en va ordenar l’immediat ingrés a la presó. D’altra banda, l’altre progenitor ha sigut detingut a Romania per la Policia d’aquest país.

La menor alliberada ha sigut ja atesa i traslladada a un centre de menors dependent de la Junta d’Andalusia.