a prop del port

Neutralitzats tres artefactes explosius en aigües pròximes a Barcelona

Els projectils, trobats a 22 metres de profunditat, s'han traslladat a una zona segura i allunyada de la costa, ja que estaven a prop d'unes canonades de gas

zentauroepp6236830 v105  valencia  27 04 07   una embarcaci n de la guardia civ181204203528

zentauroepp6236830 v105 valencia 27 04 07 una embarcaci n de la guardia civ181204203528 / Juan Carlos Cardenas

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Un grup especial de desactivació d’explosius (GEDE) del’Armada  ha neutralitzat aquest dimarts tres projectils d’origen desconegut que estaven submergits en aigües pròximes al Port de Barcelona, a 22 metres de profunditat.

Una embarcació de pesca professional va trobar els projectils i va avisar el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, que els va localitzar i va identificar, segons ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

Tot seguit, el Centre d’Operacions i Vigilància d’Acció Marítima de l’Armada a Cartagena (COVAM) va ordenar el desplegament d’un equip GEDE, format per personal especialitzat en desactivació de la Unitat de Bussejadors de Mesures Contra Mines (UBMCM), que es va traslladar al lloc de l’incident.

Notícies relacionades

A primera hora d’aquest matí s’ha fet una reunió de coordinació amb tots els agents implicats, comptant amb la col·laboració delsMossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, autoritats del Port de Barcelona, el Sistema d’Emergències Mèdiques i la Comandància Naval de Barcelona.

Els projectils s’han traslladat a una zona segura i allunyada de la costa, ja que es trobaven a prop d’unes canonades de gas, i han sigut neutralitzats mitjançant càrregues explosives especials per produir el mínim impacte mitjà ambiental.