Detinguts i investigats els pares d'un nadó d'un mes amb fractura cranial

Esperen en llibertat però amb una ordre d'allunyament l'informe forense

La nena fa una setmana que està ingressada a l'UCI pediàtrica de l'Hospital La Fe en coma induït

13866619387576

13866619387576

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Els paresd’un nadó d’un mes van ser detinguts divendres passat per la seva possible responsabilitat en la fractura cranial que pateix la seva filla i que ha obligat a ingressar-la a l’Hospital La Fe de València i, tot i que ja estan en llibertat, s’ha decretat una ordre d’allunyament a l’espera d’aclarir les circumstàncies del cas.

Els pares tenen 28 anys i la nena, a més de la fractura, presenta diversos hematomes al rostre. L’ingrés al centre hospitalari es va produir fa una setmana.

Des de l’Hospital La Fe han confirmat que aquest dimarts la menor continua ingressada "amb pronòstic reservat", però no es detallen les lesions, tot i que fonts de la Policia Nacional han explicat a Efe que és al’UCI pediàtrica en "coma induït"

El TSJCV ha anunciat que el Jutjat d’Instrucció 4 de València ha obert una causa "per determinar l’origen de les lesions que presenta" la nena i que s’està "a l’espera de rebre els informes forenses per determinar si els pares van tenir alguna participació en els fets".

Notícies relacionades

Segons s’ha explicat des del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, els pares van ser detinguts i van passar a disposició judicial divendres passat. I, després de prendre’ls declaració, el titular, "d’acord amb el criteri de la fiscalia", va acordar laseva llibertat provisional però va adoptar com a mesura cautelar "una ordre d’allunyament per protegir la menor".

El jutge s’ha inhibit en favor delsjutjats de Torrent, una població de la comarca de l’Horta Sud pròxima a la capital, que són els competents per seguir la investigació.