COMMOCIÓ A ANGLATERRA

Un tribunal britànic dona permís a un violador de menors per conèixer el fill d'una de les seves víctimes

La mare del nen, que va patir la violació amb 14 anys, posa en marxa una campanya a les xarxes socials per canviar la llei

undefined43262979 graf3549  pamplona  espa a   10 05 2018   el grito de  no es181126174801

undefined43262979 graf3549 pamplona espa a 10 05 2018 el grito de no es181126174801 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un Tribunal de Rotherham (Anglaterra) ha concedit a un home el dret a conèixer el fill concebut en una de les seves múltiples violacions i agressions sexuals a menors per les quals està condemnat a 35 anys de presó. La notícia, publicada pel diari 'The Times', ha deixat perplexa la societat britànica i ha portat la mare del nen, Sammy Woodhouse, a iniciar una campanya a les xarxes socials per canviar aquesta llei tan injusta.

Woodhouse, que ha hagut de renunciar al’anonimat  garantit legalment per fer pública aquesta denúncia, ha gravat un estremidor vídeo en el qual clama contra el seu botxí, condemnat per agressions sexuals a 50 nenes. "És un perill per a mi, per al meu fill i per a altres nens”, diu.

La noia, que va ser violada quan tenia 14 anys, exigeix en la gravació al Govern que "canviï la llei per garantir que els violadors no puguin accedir als nens concebuts a través de la violació". En aquest sentit, lamenta que la decisió de la justícia l’obligui ara a tornar a viure el malson, després d’haver aconseguit refer la seva vida sabent que el seu violador era a la presó. 

Notícies relacionades

"Estem sent constantment revictimitzades. Com a víctima de violació constantment em diuen ‘bé, en realitat [ell] té els seus drets humans’. ¿Què passa amb els meus drets humans? ¿Què passa amb els drets humans d’altres persones i dels nostres fills?", es pregunta en el vídeo.

Iniciativa aliena

El curiós és que, segons Woodhouse, la iniciativa per demanar veure el seu fill no va partir del violador, sinó dels treballadors socials que van posar en el seu coneixement aquesta possibilitat. Per la seva part, el Govern britànic ha assegurat a través del Ministeri de Justícia que es posarà en marxa per corregir "els errors d’aquest cas".