DESTINACIÓ CARCERÀRIA

El Rey del Cachopo demana ser cuiner a la presó de Soto del Real

Institucions Penitenciàries aixeca les limitacions de moviments de César Román i el passa a un mòdul ordinari

zentauroepp45919758 el torso hallado en la nave que ten a alquilada c sar rom n 181116125140

zentauroepp45919758 el torso hallado en la nave que ten a alquilada c sar rom n 181116125140

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

César Román Viruete, conegut com el 'Rey del Cachopo', ha demanat ser cuiner a la presó madrilenya de Soto del Real on va ingressar preventivament com a presumpte autor de la mort de la seva nòvia Heidi Paz, segons confirmen a Europa Press fonts d’Institucions Penitenciàries, que ha aprovat aquest dimecres que l’intern passi al mòdul ordinari.

Les esmentades fonts precisen que l’Administració encara no ha pres una decisió sobre la petició per continuar exercint de cuiner, en aquesta ocasió a Soto del Real, segons ha avançat el diari 'Abc'.

César Román va ser detingut el 16 de novembre a Saragossa, concretament a la cuina del restaurant on, amb una identitat falsa, s’havia mantingut ocult després d’escapar-se a l’estiu sense deixar rastre i després de buidar les caixes dels restaurants on va donar fama al plat asturià pel qual es va autoproclamar Rey del Cachopo.

El Rey del Cachopo manté una actitud col·laborativa complint la disciplina establerta pels funcionaris de Soto del Real. Institucions Penitenciàries li va aplicar l’article 75.1 com a mesura de reforç de la seva seguretat, a causa del seu caràcter mediàtic.

Aixecades les restriccions 

Fonts d’Institucions Penitenciàries han informat a Europa Press que aquestes limitacions de moviments i reforç de la seva seguretat lligades a l’article 75.1 s’han aixecat aquest mateix dimecres, vuit dies després que ingressés a Soto del Real després de comparèixer als Jutjats de la plaça de Castilla.

Notícies relacionades

El 20 de novembre es va negar a declarar durant la seva compareixença davant la jutge d’instrucció número 32 de Madrid, Rosa María Freire, si bé va manifestar que és "innocent" i que "no ha matat ningú" als passadissos després de concloure la breu compareixença. Se l’investiga per la mort de la seva nòvia, el cos de la qual va aparèixer esquarterat en una nau d’Usera.

L’Audiència Provincial de Madrid va condemnar César Román el juny passat, abans de la seva desaparició, per maltractaments en l’àmbit familiar maltractaments i trencament de mesura cautelar respecte a la seva exdona i mare de la seva filla. A més, té multitud de procediments oberts als jutjats de tot Espanya derivats de la seva activitat comercial i empresarial, segons van assenyalar a Europa Press fonts jurídiques.