Ensenyament ofereix materials per sensibilitzar contra la violència masclista

La iniciativa al seu web pretén ajudar a prevenir i detectar les relacions abusives de parella

marxa-dones-241114

marxa-dones-241114

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Ensenyament, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, ha posat a disposició en l’espai web de la Xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) diferents recursos i propostes d’actuacions perquè els centres educatius puguin sensibilitzar contra la violència masclista.

En un comunicat aquest diumenge, el departament ha informat que aquests materials permetran treballar en la prevenció i la detecció de les relacions abusives de parella.

Les diferents actuacions s’emmarquen en el Pla per a la igualtat de gènere del sistema educatiu, que recull les actuacions i propostes necessàries per garantir la prevenció, la detecció i la intervenció en l’abordatge de la violència masclista des de l’educació.

Escoles i instituts tracten la coeducació i la lluita contra la violència de gènere de forma transversal i continuada en el currículum, per a així promoure un canvi d’actituds i comportaments per part dels nens i joves.

Notícies relacionades

Així mateix, es posa de relleu la relació i influència del grup d’iguals com a element bàsic en la prevenció i detecció d’aquestes situacions de violència cap a les dones.

A més, la Conselleria duu a terme un conjunt d’actuacions i de recursos basats als pilars del’escola inclusiva, en la coeducació, en la igualtat de drets, en l’equitat, en els valors i en el respecte a la diferència, com a eix fonamental en la prevenció de la violència masclista.