Està prohibit accedir-hi

Aborígens assassinen un turista a l'enigmàtica illa de Sentinel del Nord

La víctima, un predicador nord-americà, va morir per l'impacte de fletxes poc després de tocar terra

1358823607-772e2fa496-o article column

1358823607-772e2fa496-o article column

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un grup d’aborígens va matar un turista nord-americà que s’havia aventurat a arribar a una remota illa índia a l’arxipèlag d’Andaman, a l’oceà Índic, on està prohibit accedir per protegir el poble indígena que l’habita. Pel que sembla la víctima era un predicador.

"La persona que hi va anar és un ciutadà nord-americà i va ser vist per última vegada el 16 de novembre pels pescadors que el van acompanyar en el seu camí a l’illa" de Sentinel del NordSentinel del Nord, va explicar Jatin Narwal, portaveu de la policia d’Andaman, a la badia de Bengala. L’illa és a prop de Birmània i és administrada per l’Índia. Els pescadors que van portar el nord-americà a l’illa van informar un "amic local" de la víctima, que al seu torn va alertar les autoritats, va precisar la font.

Sense contacte amb el món exterior

La policia va fer llavors una investigació que va determinar que l’home va morir en mans dels aborígens, que són molt hostils i no tenen contacte amb el món exterior, si bé de moment desconeixen la manera en què va morir, tot i que segons mitjans locals la víctima va morir per l’impacte de fletxes poc després de tocar terra.

"L’illa de Sentinel del Nord és una àrea prohibida, l’entrada en aquesta illa està restringida sota la regulació per a la protecció de les tribus aborígens, ningú té permès anar-hi", va dir el portaveu policial.

Segons l’oenagé Survival International, el 2006 aborígens de Sentinel del Nord, que han habitat l’illa durant aproximadament els últims 55.000 anys, van acabar amb la vida de dos pescadors que es van aproximar a la platja.

La població aborigen a les illes Andaman ascendeix a 28.077 individus, segons dades de la Comissió Nacional per a les Tribus (NCST).

Fletxes contra un helicòpter

Les illes Andaman i Nicobar, situades a uns 1.000 quilòmetres del subcontinent indi, eren fins a l’època colonial escassament visitades, per la qual cosa les tribus van poder mantenir intacta la seva forma de vida.

Notícies relacionades

En l’actualitat, la majoria d’andamanesos resideix en assentaments habilitats pel Govern indi, del qual depenen per obtenir menjar i refugi, tot i que encara queden tribus que viuen aïllades i basen la seva subsistència en la recol·lecció i la caça. 

Els sentinelesos van captar l’atenció internacional després del tsunami del 2004 a l’Àsia, quan un dels membres de la tribu va ser fotografiat en una platja, disparant fletxes a un helicòpter que estava comprovant si es trobaven sans i estalvis.