Després del descarrilament

Accident de tren de Barcelona: el Govern reclama revisar el traspàs de Rodalies

Damià Calvet es reunirà amb Renfe i Adif per concretar de nou un pla d'inversions en la xarxa ferroviària que eviti accidents com el de Vacarisses

tren-2

tren-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern reclamarà al Ministeri de Foment "reobrir"' el traspàs de la gestió de Rodalies de BarcelonaRodalies a la Generalitat firmat el 2009, segons ha anunciat Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat. Calvet ha defensat en entrevistes a TV-3 i RAC-1 un nou traspàs que incorpori noves condicions vist el balanç negatiu d’aquesta última dècada.

El conseller ha afegit que l’experiència ha constatat que el traspàs era "incomplet i incomplert"' per Foment, que ha abandonat el pla d’inversions que l’acompanyava de 4.000 milions d’euros, dels quals només se n’ha executat amb prou feines el 13%. En aquesta línia, Calvet ha apuntat que el mur de contenció de l’accident de Vacarisses va cedir per una falta d’inversions en el manteniment de la línia.

Falta de manteniment

Notícies relacionades

El conseller ha anunciat que s’ha d’esperar el resultat de la comissió d’investigació que s’ha engegat per dilucidar els motius que van provocar el sinistre en la línia R-4 a l’altura de Vacarisses d’aquest dimarts que va provocar la mort d’una persona i gairebé una cinquantena de ferits. No obstant, de la presència al lloc de l’accident aquest dimarts es va poder evidenciar que el despreniment del talús de contenció al costat de la via del tren va ser "sens dubte"a causa d’una falta d’inversions en el manteniment del tram, ha assegurat Calvet.

En les entrevistes el conseller ha defensat la necessitat de "reobrir" el document de traspàs que va firmar el conseller Joaquim Nadal el 2009, després d’un any de reunions amb el Ministeri de Foment. Davant dels incompliments reiterats, Calvet ha anunciat que els propers dies convocarà el president de Renfe, Isaías Táboas, i la presidenta d’Adif, Isabel Pardo, per analitzar les causes de l’accident de Vacarisses i determinar les actuacions més urgents que s’han de posar sobre la taula per posar “en perfecte estat de revista” la xarxa de Rodalies, que utilitzen diàriament 400.000 persones.