Sense data perquè es restableixi

Servei alternatiu per carretera entre Terrassa i Manresa després de l'accident de la R4

Tècnics d'Adif han treballat tota la nit a Vacarisses

whatsapp-image-2018-11-20-at-092324

whatsapp-image-2018-11-20-at-092324

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tècnics d’Adif han treballat tota la nit a Vacarisses (Barcelona) per retirar de la via el tren que ahir va descarrilar per un despreniment de terres i que va causar un mort i 49 ferits, i les tasques s’allargaran durant dies, sense data encara perquè es restableixi la circulació ferroviària.

Fonts de Renfe i d’Adif han informat aquest dimecres a Efe que, mentre durin aquests treballs, els aproximadament 4.000 passatgers diaris que es veuran afectats pel tall de circulació seran traslladats a les seves destinacions per autocars, que cobriran la ruta Terrassa-Manresa

Els treballs consisteixen, en primer lloc, a assegurar el talús que ahir va cedir i que va causar el despreniment i que, a les 06.15 hores, va provocar el descarrilament del primer tren del dia de la línia R4, que circulava amb 133 passatgers a bord.

Segons els primers indicis apuntats tant pel Ministeri de Foment com pel Govern català, la malla de contenció del talús va cedir, ja que no va aguantar a causa de les intenses pluges que han caigut sobre la zona els últims dies.

Reparar les infraestructures

Els tècnics retiraran, així mateix, les pedres i terra arrossegades pel despreniment, encarrilaran el tren i el desballestaran al mateix lloc de l’accident, abans de reparar les infraestructures afectades.

Les mateixes fonts han assegurat que no hi ha encara una data prevista per reprendre la circulació ferroviària que passa per aquesta via, que és la totalitat de la R4 i parteix de la R12, per on circulen també diàriament sis trens regionals cap a Lleida que ara són desviats per Manresa.

Minut de silenci

Notícies relacionades

D’altra banda, a les 12.00 hores d’aquest dimecres se celebrarà un minut de silenci davantl’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, la localitat barcelonina en què vivia l’única víctima mortal de l’accident, un home de 36 anys d’origen uruguaià.

El consistori, que ahir va suspendre tots els seus actes, ha decretat així mateix dos dies de dol oficial.