MEDI AMBIENT

Teresa Ribera: "Ara em compraria un híbrid"

La ministra de Transició Ecològica destaca que la reconversió al cotxe elèctric no és d'un dia per l'altre

zentauroepp45192465 teresa ribera180925193800

zentauroepp45192465 teresa ribera180925193800 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, es compraria "un vehicle híbrid" si ara hagués de canviar de cotxe. "No s’han d’avançar decisions", ha advertit, amb referència a l’esborrany de la llei del canvi climàtic que preveu la prohibició de matricular a Espanya el 2040 els vehicles de gasolina, dièsel i híbrids. "Si tingués endoll al garatge em compraria un elèctric, però com que no en tinc, un híbrid," ha assenyalat.

Ribera ha destacat que el termini de 22 anys és "raonable" per abordar la reconversió del sector cap al cotxe elèctric, amb l’ajuts i l’acompanyament que s’acordin en les converses que es tenen amb el sector. En aquestes dècades els consumidors poden arribar fins i tot a canviar de cotxe dues vegades.

Notícies relacionades

Tampoc el 2040 és el final del cotxe de combustió. "Deixaran de matricular-se però es podran vendre entre privats", ha assenyalat la ministra, que ha recordat que serà el 2050 quan es vol que deixin de circular.  

Ribera ha explicat com una senyora la va interpel·lar sobre què faria ara amb el cotxe de gasolina que s’acabava de comprar i ella li va respondre que tret que sigui un cotxe de col·lecció no creia que durés el que falta per al 2050.