A Sevilla

'La manada': Ángel Boza s'enfronta aquest dilluns a 4 anys de presó per robar unes ulleres de sol

Des de l'1 d'agost està en presó preventiva pel robatori amb violència perpetrat a Sevilla

el-miembro-de-la-manada-roba-las-gafas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat Penal número 10 de Sevilla té previst celebrar aquest dilluns, 19 de novembre, el judici contra Ángel Boza, un dels cinc membres de 'La manada’ condemnats a nou anys de presó per abús sexual a una noia als Sanfermines del 2016, per robar unes ulleres de sol el dia 1 d’agostper robar unes ulleres de sol  en un establiment comercial de la capital sevillana i posteriorment envestir dos vigilants del centre comercial amb el cotxe al fugir del recinte, fets pels quals l’encausat està actualment en presó provisional.

Boza s’enfronta a quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i al pagament d’una multa de 300 euros per un delicte lleu de lesions i una indemnització de 232 euros a un vigilant que va resultar lesionaten concepte de responsabilitat civil, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia de Sevilla.

En una interlocutòria datada del dia 20 de setembre, a què ha tingut accés Europa Press, el jutge d’instrucció número 16 de Sevilla, Juan Gutiérrez Casillas, va acordar obrir judici oral contra Boza pels delictes de robatori amb violència i intimidació i de lesions del Codi Penal. En aquest sentit, el jutge d’instrucció va declarar òrgan competent per al coneixement i sentència d’aquesta causa el Jutjat Penal de Sevilla que correspongui per torn, en consideració que la pena no excedeix els cinc anys de presó.

És per això que el jutge de la Sala Penal núm. 10, David Candilejo –el mateix que jutja agents de la Policia Local de Sevilla per presumptes tripijocs en les oposicions al cos–, és el responsable de jutjar Boza aquest dilluns, a partir de les 10.30 hores, segons han informat a Europa Press fonts del cas.

D’altra banda, s’ha de recordar que el jutge d’instrucció, en la interlocutòria de 20 de setembre, va ratificar la mesura cautelar de presó acordada contra Boza mitjançant la interlocutòria del 2 d’agost, ja que "no han variat les circumstàncies que van determinar en el seu moment" l’establiment d’aquesta mesura cautelar.

Els fets

En el relat dels fets recollit en l’escrit d’acusació de la fiscalia s’exposa que Boza, cap a les 19.15 hores del passat 1 d’agost, va anar al centre comercial El Corte Inglés de la Plaça del Duque de la Victoria de Sevilla, on, "amb la intenció d’endur-sesense abonar-ne l'import, es va apoderar, després d’arrencar-los el dispositiu de seguretat que portaven col·locat, d’un parell d’ulleres de sol, el preu de venda de les quals al públic era de 148 euros".

A continuació, es va dirigir a la zona del pàrquing, on tenia estacionat el vehicle, a fi d’abandonar les instal·lacions, estant localitzat a tota hora pel servei de seguretat de l’establiment.

Notícies relacionades

En el relat dels fets, el fiscal assenyala que Boza, una mica més tard, després de circular per diversos carrers, va ser interceptat per efectius de la Policia Local a l’avinguda Menéndez Pelayo de la capital, que li van intervenir les ulleres sostretes sense cap dany.

Com a conseqüència de la seva acció, un dels vigilants va patir una contusió a la paret abdominal dreta amb hematoma subjacent, que va necessitar per curar-se una primera assistència facultativa, i que li va suposar set dies de perjudici personal bàsic, uns dels quals va ser de pèrdua de qualitat de vida moderada.

Temes:

La Manada