PRESUMPTE PEDERASTA

Detingut a Alacant un fugitiu reclamat per França per abusar sexualment de tres menors

La Policia Nacional el va localitzar a la localitat de Planes

poli

poli

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional va localitzar i va detenir divendres 9 de novembre a la localitat alacantina de Planes un home de 38 anys per delictesd’abús sexual a tres menors que estava reclamat per França. El presumpte autor s’enfronta en aquell país a una pena màxima de 10 anys de presó.

Agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d’Alacant van dur a terme l’operació, amb la qual cosa van aconseguir localitzar i detenir a la localitat de Planes el pròfug gràcies a la col·laboració internacional a través de l’Oficina Sirene, ha indicat la Direcció en un comunicat.

El detingut, d’origen espanyol, hauria suposadament aprofitat la seva condició d’‘au pair’ (cuidador de nens) per abusar dels menors. Els fets van passar entre setembre del 2007 i juliol del 2009.

En el moment en què els agents van tenir coneixement que a aquesta persona li constava en vigor una ordre de detenció i entrega amb finalitats d’extradició i que podia estar residint a la província d’Alacant, van establir un dispositiu orientat a la seva localització.

L’actuació dels policies va permetre la detenció del pròfug un dia després d’entrar-ne en vigor la recerca i detenció.

Notícies relacionades

Divendres passat, dia 9 de novembre, els agents van localitzar el fugitiu en un domicili de la localitat de Planes, i el van detenir al constar-li en vigor una ordre europea de detenció i entrega amb finalitats d’extradició, emesa per les autoritats franceses el dia anterior a la data de la detenció, per un delicte d’abús sexual a tres menors de 15 anys. Per això, s’enfronta a una condemna màxima de deu anys de presó i una inhabilitació de treballar amb menors de 30 mesos.

El fugitiu va ser posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció en funcions de guàrdia de l’Audiència Nacional de Madrid, a fi que es determinil’ordre d’extradició.

Temes:

Pederàstia