La seguretat viària

Trànsit fa una nova campanya per frenar les morts a la carretera

L'anunci coincideix amb el rècord de 170 morts des d'aquest gener, dos més que tot el 2017

'No corris, viu més', és el missatge que s'envia ara als conductors

espot-no-corris-viu-ms-40s baixa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El Servei Català deTrànsit ha estrenat aquest migdia la nova campanya de publicitat per a intentar frenar l’escalada de morts a les carreteres el dia en què ja s’han superat en dos els 168 morts que es van registrar tot el 2017. L'estrena de l’anunci es produeix només dos dies abans que se celebri, diumenge, el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes del Trànsit. 

Amb el lema ‘No corris, viu més’  i el subtítol L’excés de velocitat és incompatible amb la vida, en l’anunci es veu al final com una família s’estavella amb el seu vehicle. Abans se senten algunes de les excuses que se solen utilitzar per córrer amb el cotxe.

Distraccions i velocitat

El nou anunci ha sigut presentat pelconseller  d’Interior, Miquel Buch; el director del SCT, Juli Gendrau, i el cap de la Comissària General de Mobilitat de los Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero. La campanya de conscienciació posa el focus en l’excés de velocitat, ja que que continua sent any rere any una de les principals causes de sinistralitat, només darrere de les distraccions. 

Notícies relacionades

"És una campanya reflexiva i impactant. Reflexiva per les excuses que posem per córrer i impactant per la imatge final", ha destacat Buch. El director del SCT, Juli Jundrau, ha explicat que l’excés de velocitat està directament relacionat amb el 14% dels accidents de trànsit amb víctimes, ja siguin morts o ferits, el 2% més que l’any anterior. 

Aquest any l’estadística de les morts a les carreteres catalans presenta algunes novetats, a les quals els experts no troben una explicació clara. Aquestes en són unes quantes: s’ha disparat el nombre de persones atropellades que han mort (14 vianants, davant els 3 de tot l’any passat), s’han disparat els tractoristes morts (6 aquest any i 1 el 2017), s’hanmultiplicat per sis els morts de més de 74 anys i també hi ha hagut més motoristes morts (36 des del gener).