cinquè cas a Espanya

Presó permanent revisable per a Patrick Nogueira per l'assassinat dels seus oncles i cosins a Pioz

"He causat massa mal i vaig fer patir gent a la qual tinc molt carinyo, però jo també pateixo", va al·legar Patrick Nogueira

pioz4

pioz4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Patrick Nogueira, el jove brasiler acusat d’assassinar els seus oncles, de 39 anys, i als seus cosins d’1 i 4 anys a Pioz (Guadalajara), ha sigut condemnat a presó permanent revisable. La magistrada-presidenta del judici amb Tribunal del Jurat de l’anomenat ‘Cas Pioz’, María Elena Mayor Rodrigo, ha fet aquest dijous la lectura pública de la sentència després del judici celebrat contra Nogueira, en el qual va ser declarat culpable d’assassinat amb intencionalitat, acarnissament amb els menors i sense considerar cap atenuant. És la cinquena vegada que s’imposa aquesta pena a Espanya.

En concret, és condemnat a presó permanent revisable pels assassinats dels dos menors i del seu oncle, mentre que per la mort de la seva tia, la primera, se li imposen 25 anys de presó. En tots els casos, la sentència considera que no hi ha circumstàncies que modifiquin la responsabilitat penal de Nogueira.

Això es desprèn de la sentència de l’Audiència Provincial de Guadalajara llegida en audiència pública per María Elena Mayor Rodrigo, la magistrada que va presidir el judici, en el qual un jurat popular va considerar Nogueira culpable d’haver matat de forma intencionada els seus familiars.

Nogueira ho va sentir des d’Estremera

Notícies relacionades

Nogueira, que ha sentit el contingut de la sentència per videoconferència des de la presó d’Estremera, es va sotmetre a un judici que va arrencar el passat 24 d’octubre i del qual no es va conèixer el veredicte fins al 3 de novembre, després de gairebé dos dies de deliberació per part del jurat popular.

Durant el judici, l’autor confés dels crims de Pioz va demanar perdó en el seu torn d’última paraula: "He causat massa mal i vaig fer patir gent que estimo molt, però jo també pateixo", va assenyalar, i va afegir que vol canviar. La defensa de Nogueira sol·licitava 25 anys de presó al·legant mal cerebral i rampell, mentre que les acusacions coincidien a sol·licitar presó permanent revisable per les quatre morts a excepció del Ministeri Fiscal, que demanava 20 anys per cada una de les morts dels dos adults.