Desmantellada a Madrid

Una banda 'enamorava' noies captades per Instagram i les obligava a robar roba de luxe

La Policia ha desmantellat la xarxa, que enviava les peces a Romania, on es venien en un 'outlet'

izosa-cgef-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desmantellat una organització dedicada a captarnoies joves de nacionalitat veneçolana a la xarxa social Instagram perquè robessin roba de marca i després enviar aquestes peces a Romania on les venien a la seva pròpia botiga ‘outlet’

Segons informa la Direcció General de la Policia, han sigut detingudes cinc persones al municipi madrileny de Móstoles –quatre ciutadans romanesos i un de veneçolà–, en tant que han sigut alliberades dues víctimes d’aquesta xarxa de tràfic que captava noies veneçolanes i amb molt pocs recursos econòmics, la qual cosa les convertia en altament vulnerables. 

Instagram era la xarxa social utilitzada per captar les víctimes mitjançant l’anomenat mètode del 'lover boy', que consisteix en el fet que un membre de l’organització enamora les dones i les convenç per aconseguir que viatgin a Espanya prometent-los un suposat compromís amorós i una vida en parella.

Una opció de futur

Una vegada que eren convençudes i acceptaven el que se’ls plantejava com una oportunitat per millorar el seu futur, el capitost de la xarxa seguia les instruccions d’un altre membre perquè l’entrada a Espanya de les dones es produís de forma regular. 

Les víctimes arribaven al nostre país com a turistes, rebent un bitllet d’anada i tornada i una reserva d’hotel, gestions que provaven de justificar els requisits necessaris per a l’entrada a Espanya.

Una vegada a Madrid, les dones eren allotjades en un domicili d’un altre integrant de l’organització on eren controlades i se’ls indicaven el deute contret pel viatge i la manera de saldar-lo, furtar per al benefici de la xarxa. 

Les dones rebien instruccions clares de com i en quin tipus de botigues havien de cometre els furts, sempre pertanyents a un mateix grup empresarial. També eren alliçonades sobre el nombre de peces a sostreure diàriament, sense que la suma hagués de sobrepassar la quantitat perquè a efectes legals sigui considerat un delicte lleu. 

Alarmes de les peces

A l’hora de cometre els furts, havien de vestir una roba determinada per passar desapercebudes i utilitzar rossinyols i bosses folrades d’alumini per poder treure amb facilitat les alarmes que protegeixen les peces. 

Els agents han constatat que les peces furtades eren enviades per paqueteria fins a la ciutat de Ploiesti (Romania), on la mateixa organització tenia una gran botiga de roba del tipus ‘outlet’. 

Allà etiquetaven de nou les peces i les posaven a la venda, amb la qual cosa tots els beneficis eren per al grup delictiu. A més, eren anunciades a la seva pàgina web, copiant també els models de les pàgines web d’un famós grup tèxtil. 

Notícies relacionades

Els investigadors van realitzar un escorcoll on van trobar plaques d’alarma i peces de roba valorades en més de 30.000 euros.