Agressor sexual

El guàrdia civil de 'La manada' no serà expulsat fins que la sentència sigui ferma

El reglament del cos estableix que encara no se'l pot separar del servei

GRAF7267. SEVILLA, 25/06/2018,.- Antonio Manuel Guerrero, uno de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera

GRAF7267. SEVILLA, 25/06/2018,.- Antonio Manuel Guerrero, uno de los integrantes de ’La Manada’, condenado a nueve años de cárcel por abusar sexualmente de una joven madrileña en Pamplona durante los Sanfermines de 2016, se ha presentado esta mañana ante el juzgado de guardia de Sevilla. EFE/Pepo Herrera / Pepo Herrera (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El guàrdia civil membre de 'La manada’, Antonio Manuel Guerrero, no pot ser expulsat del cos fins que hi hagi una sentència ferma sobre l’abús sexual comès a una jove a les festes dels Sanfermines 2016.

El Ministeri de Defensa ha anunciat aquest dijous l’expulsió de les Forces Armades de l’integrant de 'La manada’ que era militar l’expulsió de les Forces Armades, Alfonso Jesús Cabezuelo, una vegada finalitzat l’expedient administratiu per condemna per delicte dolós que li va ser obert després que l’Audiència Provincial de Navarra condemnés el grup de cinc joves a nou anys de presó per abusos sexuals.

El cas del Guàrdia Civil no és el mateix, segons argumenten des del cos, i la situació de Guerrero no podrà ser resolta fins que els tribunals dictin una sentència ferma. La condemna per abusos sexuals va ser recorreguda tant per la víctima com per la fiscalia i l’Ajuntament de Pamplona.

En actiu, però sense destí

Jesús Cabezuelo tenia compromís amb les Forces Armades fins a complir els 45 anys, la qual cosa es denomina Compromís de Llarga Durada (CLD). Això ha fet possible que el Ministeri de Defensa hagi decidit rescindir aquest compromís, en virtut de la Llei de Tropa i Marineria.

Notícies relacionades

No obstant, aquesta figura de contracte temporal no existeix en la Guàrdia Civil, per la qual cosa el cos no pot decretar l’expulsió de Guerrero sense una sentència ferma, segons l’article 3.2 de la Llei de la Carrera Militar.

Des de la seva sortida de la presó el mes de juny passat, el guàrdia civil es troba en situació de servei actiu tot i que no se li ha assignat cap destí.