Possible delicte d'odi

L'Ajuntament de Barcelona denunciarà l'autor de l'incident racista de Ryanair

El consistori i la Fiscalia tenen un protocol per als suposats casos de delictes d'odi

Un usuari va dir "bastarda negra i lletja" a una senyora que anava en una butaca de la mateixa fila

racist-man-refuses-to-sit-next-to-elderly-black-woman-on-ryanair-flight / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona denunciarà davant de la Fiscalia el suposat incident racista que va tenir lloc el passat dia 19 en un vol de Ryanair entre Barcelona i Londres Stansted, segons han informat avui a Efe fonts municipals.

La companyia també ha anunciat aquest dilluns que ha comunicat a la policia britànica l’incident, que va ser gravat en vídeo per un passatger i ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials.

L’incident, segons el diari 'Irish Times', va passar quan una dona de 77 anys negra no va poder moure’s ràpidament del seu seient de passadís per deixar passar un home, que es va impacientar, i va començar a insultar-la.

En el vídeo se sent com els auxiliars de vol de Ryanair demanen al presumpte agressor que no sigui "groller" i que es calmi, mentre que altres passatgers advoquen perquè l’expulsin immediatament de l’aparell que operava el vol FR015.

Aclarir el que va passar

Malgrat que el passatger va cridar a la dona "negra cabrona lletja", "vaca estúpida lletja" i li va dir que no li parlés "en una llengua estrangera", aquest es va quedar a l’avió, cosa que ha generat indignació a la xarxes socials i crítiques cap a Ryanair.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit traslladar el cas a la Fiscalia per aclarir el que va passar, identificar el presumpte agressor i localitzar possibles testimonis, ja que el consistori i la Fiscalia tenen un protocol per als suposats casos de delictes d’odi.

Notícies relacionades

El tinent alcalde del consistori Jaume Asens ha fet un tuit amb relació a aquest cas en què denuncia un comportament "racista i una resposta de Ryanair inadmissible".

"Des de l’Ajuntament de Barcelona –afegeix Asens– ho denunciarem i busquem l’autor del vídeo i testimonis", tot i que segons aquestes fonts, l’autor del vídeo ja ha pogut ser localitzat.