EN UN VOL BCN-LONDRES

Un passatger es nega a seure al costat d'un dona negra i Ryanair la canvia de seient

L'usuari va dir "bastarda negra i lletja" a una senyora que anava en una butaca de la mateixa fila, i que va haver de canviar-se de lloc

La companyia aèria va obviar els insults racistes, però un passatger del mateix vol ha difós el vídeo a les xarxes socials

racist-man-refuses-to-sit-next-to-elderly-black-woman-on-ryanair-flight / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un passatger del vol FR9015 de Ryanair entre Barcelona i l’aeroport de Stansted, a Londres, es va negar divendres passat a seure al costat d’una dona negrai la va insultar amb apel·latius com ara "bastarda", "lletja" i "estúpida vaca".

L’escena s’ha viralitzat després que un passatger del mateix vol, David Lawrence, compartís a Youtube el greu incident racista. Tot va començar quan un britànic va demanar a una dona de color que abandonés la butaca on li tocava seure al crit de "Bastarda negra i lletja. No em parlis en un idioma estranger".

En mans de la policia

Finalment, la passatgera va haver de canviar de seient, i a l’home se li va permetre volar sense problemes. No obstant, després de la repercussió del vídeo, i la petició de boicot per part de molts usuaris, la companyia ha posat els fets a disposició de la policia d’Essex. "Ara aquest assumpte està en mans de les autoritats, i no podem fer més comentaris", han explicat fonts de l’aerolínia.

A les imatges, es veu com un auxiliar s’hi acosta i, en lloc de recriminar-li l’actitud, acaba demanant a la senyora Gayle, una pensionista de 77 anys d’origen jamaicà, que es canviï de lloc, quan, fins i tot, entre els dos usuaris hi havia un seient lliure.

L’home, iracund, va perdre els papers: "No m’importa si està discapacitada o no. Si li dic que surti, ella sortirà". Al personal de cabina els va amenaçar: "Si no canvia de lloc, l’empenyeré jo cap a un altre seient".

Anciana amb artritis

Segons ha explicat la filla de la senyora Gayle al‘Huffington Post’tornaven d’unes vacances per alegrar una mica la seva mare, un any després que es quedés vídua. El detonador dels insults del passatger blanc va ser que la dona, que pateix artritis, va trigar massa a aixecar-se del seu seient per deixar-lo passar fins al seu, situat al costat de la finestreta. 

Els auxiliars no van renyar l’home –el màxim que van arribar a dir-li és que no fos "tan groller" i que es calmés–, però un altre passatger de la fila del darrere sí que va demanar al racista que deposés la seva actitud.

Notícies relacionades

La tripulació simplement va informar a la passatgera que podia trucar als serveis d’atenció al client a partir de dilluns. 

Segueix Extra  a Facebook