Cinc advocades denuncien el jutge que va insultar una víctima de la violència masclista

Presenten una queixa davant del CGPJ contra el magistrat que va dir «filla de puta» i «bitxo» a María Sanjuan

fcasals45327957 sociedad  cazado un juez llamando bicho  e  hija de puta a m181004114206

fcasals45327957 sociedad cazado un juez llamando bicho e hija de puta a m181004114206

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc advocades han presentat queixes davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra el jutge Francisco Javier Martínez Derquique es va burlar de la model María SanjuanMaría Sanjuan, a qui va dir "bitxo" i "filla de puta" després d’un judici per divorci i després que aquesta hagués denunciat la seva parella per maltractaments.

Segons les lletrades, el magistrat també va dispensar un tracte humiliant i desconsiderat a les seves defensades i a elles mateixes, malgrat que es tracta del titular del Jutjat contra la Violència sobre la Dona número 7 de Madrid. 

Una d’elles, l’advocada Diana Carrillo, relata en l’escrit que Derqui va qüestionar i va posar en dubte el testimoni de la seva defensada, una víctima de violència masclista a la qual va interrogar durament i que va humiliar acusant-la de manera incerta i injustificada d’ocultar el procediment civil. Afirma que la dona es va sentir doblement agredida i maltractada, primer per la seva parella i després peljutge, que li va denegar a més l’ordre de protecció sol·licitada sense donar-li cap importància al comunicat mèdic de lesions, segons avança la cadena Ser.

Una altra de les cinc queixes presentades està firmada per l’advocada Marta Matarredona. Aquesta lletrada reprodueix diversos incidents que va tenir amb el jutge. En un, amb la sala a més plena d’estudiants, el magistrat va començar a donar cops de puny a la taula totalment fora de si mentre cridava que qui li havia dit que podia parlar. Va ser la seva reacció perquè no la va sentir demanar-li la vènia. En l’escrit relata també una denúncia que li va posar el jutge davant del Col·legi d’Advocats per no assistir a una compareixença que no li havien notificat.

Apartat jurisdicció especialitzada

Notícies relacionades

Matarredona assenyala, a més, que ha vist sortir altres companyes plorant de la sala de vistes de Derqui, un jutge que, segons ella, no admet que se’l repliqui i l’animadversió del qual sol anar dirigida gairebé sempre a les dones. Segons la seva opinió, el magistrat ha de ser apartat de la jurisdicció especialitzada en violència masclista.

El CGPJ estudiarà les queixes de les cinc lletrades i de María Sanjuan abans de prendre una decisió sobre Derqui.